Cotlet de porc pane cu roquefort

0

Cotlet de porc pane cu roquefort

INGREDIENTE 4 persoane

  • cotlet porc cu os feliat 1200 g
  • făină 250 g
  • amidon 50 g
  • ulei 40 ml
  • unt 40 g
  • muștar 80 g
  • brânză Roquefort 200 g
  • smântână 100 g
  • pătrunjel verde 20 g
  • oregano, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  • Într-un bol se amestecă făina și amidonul.
  • Cotletele de porc se marinează cu sare, piper, oregano și muștar, după care se trec prin amestecul de făină și amidon și se colorează pe toate fețele la tigaie în unt și ulei.
  • Se introduc apoi la cuptor și se gătesc pentru încă 5 minute.
  • Separat se realizează sosul astfel: brânza Roquefort tăiată cuburi se topește în smântâna lichidă pe foc, se condimentează cu sare, piper și pătrunjel verde tocat mărunt.
  • Cotletul se servește cald împreună cu sosul Roquefort și cu garnitura de piure de cartofi și legume natur.

Lasă un răspuns