Cocos cu vin – reteta, ingrediente si mod de preparare
Cocos cu vin
- 1 cocos de peste 1,5 kg.,
- 200 gr. de slanina,
- 1 pahar cu vin rosu,
- o lingura de faina,
- 2 linguri pasta de rosii,
- 4 cepe,
- zarzavat de supa obisnuit,
- 200 gr. ciuperci,
- 40 de crutoane de pîine, sare si piper
- Mod de preparare:
- Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina taiata in cuburi mici.
- Deasupra, se aseaza cocosul bine curatat si spalat. Se aseaza in acelasi vas si ceapa tocata pestisori.
- Cand slanina s-a topit si pasarea este putin rumenita, se intoarce friptura pentru a se patrunde de caldura pe toate partile.
- Daca este bine facuta, se scoate pe un platou si in grasimea din vas se pune o lingura de faina pentru a se auri 3-4 minute.
- Se stinge cu vin, se adauga pasta de rosii si zarzavatul curatat, dat pe razatoarea mica.
- Se adauga sare si piper dupa gust. Daca mai este nevoie, se adauga si putina apa.
- Se pune apoi friptura in acest sos, se stropeste abundent, se acopera vasul si se mai lasa la cuptor cu foc mic inca 10 minute.
- Pasarea se serveste taiata in bucati, acoperita cu sosul din tava si insotita de crutoane de paine rumenite in unt.