Pulpa de curcan la tava – reteta si mod de preparare
Pulpa de curcan la tava
- o pulpa de curcan de 1 kg.,
- 3 oua fierte,
- o ceapa,
- piper, sare,
- mazare din conserva,
- 4-5 cepe de arpagic
- Se desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper.
- Se aseaza pe mijlocul bucatii ceapa calita si ouale fierte tari, se curata de coaja si taiate in jumatati.
- Se ruleaza friptura, se leaga frumos cu ata din bumbac, se stropeste cu ulei si se pune in tava cu grasime si putina apa la cuptor.
- Din timp in timp se stropeste friptura cu sosul din tava si se intoarce sa se rumeneasca.
- Mazarea se pune alaturi pe acelasi platou cu friptura, in mici tarte, intercaland si cepele de arpagic, care s-au aurit in putina grasime.
- Se indeparteaza ata de legatura si se taie friptura in felii.