Muschiulet de porc wellington

0

Muschiulet de porc wellington

INGREDIENTE 4 persoane

  • muschiuleț de porc 880 g
  • ciuperci 500 g
  • aluat foietaj 500 g
  • smântână lichidă 100 ml
  • ulei 30 ml
  • clătite sărate 2 buc.
  • ceapă 30 g
  • ou 2 buc
  • sare, piper după gust

MOD DE PREPARARE

  • Mușchiulețul de porc se condimentează cu sare și piper și se colorează în tigaia cu uleiul încins timp de 5 minute după care îl introducem la cuptor timp de 10 minute la temperatura de 170ºC.
  • Separat realizăm o cremă de ciuperci din: cuperci tocate, ceapă sotată în ulei și reduse cu smântână, sare și piper.
  • Mușchiulețul de porc și crema de ciuperci se răcesc.
  • Aluatul foietaj se întinde într-o foaie dreptunghiulară cu grosime de 8 mm, peste care așezăm clătitele, peste clătite adăugăm crema de ciuperci, mușchiulețul de porc și se rulează în aluatul de foietaj.
  • Se lipesc marginile ruloului, așezăm ruloul într-o tavă, îl ungem cu ou și introducem la cuptor timp de 25 minute la temperatura de 195ºC.

Lasă un răspuns