Muschiulet de porc wellington
Muschiulet de porc wellington
INGREDIENTE 4 persoane
- muschiuleț de porc 880 g
- ciuperci 500 g
- aluat foietaj 500 g
- smântână lichidă 100 ml
- ulei 30 ml
- clătite sărate 2 buc.
- ceapă 30 g
- ou 2 buc
- sare, piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Mușchiulețul de porc se condimentează cu sare și piper și se colorează în tigaia cu uleiul încins timp de 5 minute după care îl introducem la cuptor timp de 10 minute la temperatura de 170ºC.
- Separat realizăm o cremă de ciuperci din: cuperci tocate, ceapă sotată în ulei și reduse cu smântână, sare și piper.
- Mușchiulețul de porc și crema de ciuperci se răcesc.
- Aluatul foietaj se întinde într-o foaie dreptunghiulară cu grosime de 8 mm, peste care așezăm clătitele, peste clătite adăugăm crema de ciuperci, mușchiulețul de porc și se rulează în aluatul de foietaj.
- Se lipesc marginile ruloului, așezăm ruloul într-o tavă, îl ungem cu ou și introducem la cuptor timp de 25 minute la temperatura de 195ºC.