Aripa de curcan cu legume – reteta, igrediente si mod de preparare

0
Aripa de curcan cu legume
Ingrediente:
  • 1 aripa de curcan mare
  • 2 morcovi 
  • bucati de radacina de patrunjel,
  • pastarnac si telina
  • 1/2 dovlecel verde
  • 1 ardei mic portocaliu si unul rosu
  • cateva rondele de praz verde 
  • frunze de patrunjel verde tocat
  • 2-3 linguri ulei masline 
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • cateva linguri de smanatana pentru decor
  • o felie mare de cascaval
  • 8 boabe de strugure verde 
Mod de preparare:
  • Se pune la fiert aripa de curcan in apa cu putina sare in tigaia adanca.
  • Deasupra se pune sita pentru aburi si pe ea bucati mari, curatate, de legume.Se lasa 1/2 ora.
  • Apoi se desface carnea de pe osul aripii si se adauga in tigaia adanca.
  • Se adauga si legumele de la aburi si se acopera cu tigaia mica.
  • Spre sfarsit, cand sosul a scazut, se adauga foaia de dafin si cateva linguri de smanatana.
  • Se mai lasa cateva minute sie gata.
  • Se aseaza pe o farfurie alba felia de cascaval taiat in 4 triunghiuri si pe fiecare se pun 2 boabe de strugure verde.
  • In mijloc se pune cu lingura o gramajoara din sosul de curcan cu legume sotate.

Lasă un răspuns