Aripa de curcan cu legume – reteta, igrediente si mod de preparare
- 1 aripa de curcan mare
- 2 morcovi
- bucati de radacina de patrunjel,
- pastarnac si telina
- 1/2 dovlecel verde
- 1 ardei mic portocaliu si unul rosu
- cateva rondele de praz verde
- frunze de patrunjel verde tocat
- 2-3 linguri ulei masline
- sare
- 1 foaie de dafin
- cateva linguri de smanatana pentru decor
- o felie mare de cascaval
- 8 boabe de strugure verde
- Se pune la fiert aripa de curcan in apa cu putina sare in tigaia adanca.
- Deasupra se pune sita pentru aburi si pe ea bucati mari, curatate, de legume.Se lasa 1/2 ora.
- Apoi se desface carnea de pe osul aripii si se adauga in tigaia adanca.
- Se adauga si legumele de la aburi si se acopera cu tigaia mica.
- Spre sfarsit, cand sosul a scazut, se adauga foaia de dafin si cateva linguri de smanatana.
- Se mai lasa cateva minute sie gata.
- Se aseaza pe o farfurie alba felia de cascaval taiat in 4 triunghiuri si pe fiecare se pun 2 boabe de strugure verde.
- In mijloc se pune cu lingura o gramajoara din sosul de curcan cu legume sotate.