Vrabioara de mânzat la gratar cu sos marchand de vin – reteta
Vrabioara de mânzat la gratar cu sos marchand de vin
Ingrediente 4 persoane
- vrăbioară de mânzat 900 g
- ceapă 30 g
- vin roșu 300 ml
- anason 0.5 g
- foi de dafin 0.2 g
- piper boabe 1 g
- smântână lichidă 60 ml
- unt 80 g
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Vrăbioara de mânzat se condimentează cu sare și piper, se gătește pe grătarul încins la temperatura de 270°C.
- Separat realizăm sosul prin reducerea vinului roșu cu ceapă, anason, foi de dafin, până când ingredientele au o textură cremoasă.
- Se pune smântână lichidă și se menține pe foc încă 30 de secunde după care adăugăm untul tăiat cubulețe, amestecând continuu.
- Sosul se strecoară și se servește separat.