Vrabioara de mânzat la gratar cu sos marchand de vin – reteta

0

Vrabioara de mânzat la gratar cu sos marchand de vin

Ingrediente 4 persoane

  • vrăbioară de mânzat 900 g
  • ceapă 30 g
  • vin roșu 300 ml
  • anason 0.5 g
  • foi de dafin 0.2 g
  • piper boabe 1 g
  • smântână lichidă 60 ml
  • unt 80 g
  • sare și piper după gust

 

MOD DE PREPARARE

  • Vrăbioara de mânzat se condimentează cu sare și piper, se gătește pe grătarul încins la temperatura de 270°C.
  • Separat realizăm sosul prin reducerea vinului roșu cu ceapă, anason, foi de dafin, până când ingredientele au o textură cremoasă.
  • Se pune smântână lichidă și se menține pe foc încă 30 de secunde după care adăugăm untul tăiat cubulețe, amestecând continuu.
  • Sosul se strecoară și se servește separat.

Lasă un răspuns