Tort diplomat – reteta, ingrediente si mod de preparare
Tort diplomat
Ingrediente :
- 4 oua,
- 1,5 cani de lapte
- 1 cana cu zahar,
- 8 lingurite de gelatina,
- 800 g smantana,
- 1 compot de ananas,
- 1 pachet de piscoturi.
Mod de preparare :
- Gelatina se pune la inmuiat cu sucul din compot si se pune la fiert pina se dizolva gelatina si se leaga, apoi se lasa la racit.
- Ouale intregi frecate cu zaharul si cu laptele se dau la foc mic si se amesteca continuu pana dispare spuma si se ingroasa, apoi se da la rece.
- Smantana se face frisca si se amesteca cu gelatina, racita apoi cu crema (din oua, lapte si zahar).
- Se incorporeaza fructele stoarse din compotul de ananas.
- Se tapeteaza o tava cu folie de celofan si se toarna compozitia. Deasupra se aseaza un strat de piscoturi. Se da la rece.
- Dupa ce a stat la racit 4-5 ore se intoarce tava pe un platou si se dezlipeste usor folia de celofan.
- Se orneaza cu frisca si fructe