Tort diplomat – reteta, ingrediente si mod de preparare

0

Tort diplomat


Ingrediente :

  • 4 oua,
  • 1,5 cani de lapte
  • 1 cana cu zahar,
  • 8 lingurite de gelatina,
  • 800 g smantana,
  • 1 compot de ananas,
  • 1 pachet de piscoturi.

Mod de preparare :

  • Gelatina se pune la inmuiat cu sucul din compot si se pune la fiert pina se dizolva gelatina si se leaga, apoi se lasa la racit.
  • Ouale intregi frecate cu zaharul si cu laptele se dau la foc mic si se amesteca continuu pana dispare spuma si se ingroasa, apoi se da la rece.
  • Smantana se face frisca si se amesteca cu gelatina, racita apoi cu crema (din oua, lapte si zahar).
  • Se incorporeaza fructele stoarse din compotul de ananas.
  • Se tapeteaza o tava cu folie de celofan si se toarna compozitia. Deasupra se aseaza un strat de piscoturi. Se da la rece.
  • Dupa ce a stat la racit 4-5 ore se intoarce tava pe un platou si se dezlipeste usor folia de celofan.
  • Se orneaza cu frisca si fructe

Lasă un răspuns