Tort cu zmeura – reteta, ingrediente si mod de preparare

0

Tort cu zmeura

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 200g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala

Ingrediente crema:

  • 2 plicuri gelatina
  • 400 g iaurt slab
  • 130g zahar
  • 400ml frisca
  • Zeama de la o lamaie

Ingrediente decorare:

    • 1 kg zmeura
    • 2 pachete tort gelee
    • 500ml suc de mere

 

Mod de preparare:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade. Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare. Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
  • Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si framantati totul intr-un aluat omogen. Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt.
  • Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se raceasca. Inmuiati gelatina in apa rece. Apoi dizolvati-o la microunde sau cum scrie pe pachet.
  • Amestecati iaurtul cu 100g zahar. Incorporati gelatina peste iaurt. Bateti frisca si adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.
  • Adaugati usor zeama de la o lamaie avand grija sa amestecati intr-un singur sens pentru a nu se taia compozitia.
  • Intindeti crema pe blat si bagati la rece, circa 2 ore. Spalati zmeura si lasati-o sa se scurga.
  • Pregatiti glazura amestecand pliculetele de tort gelee cu 3 linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi dati la fiert pentru un minut.
  • Puneti zmeura deasupra cremei si stropiti cu glazura. Apoi bagati la rece.

Lasă un răspuns