Tort cu zmeura – reteta, ingrediente si mod de preparare
Tort cu zmeura
Ingrediente:
- 300g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 200g zahar
- 1 pachet zahar vanilat
- Coaja rasa de la o lamaie
- 3 oua
- 150 ml ulei
- 150 ml apa minerala
Ingrediente crema:
- 2 plicuri gelatina
- 400 g iaurt slab
- 130g zahar
- 400ml frisca
- Zeama de la o lamaie
Ingrediente decorare:
-
- 1 kg zmeura
- 2 pachete tort gelee
- 500ml suc de mere
Mod de preparare:
- Incingeti cuptorul la 180 grade. Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare. Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
- Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si framantati totul intr-un aluat omogen. Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt.
- Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se raceasca. Inmuiati gelatina in apa rece. Apoi dizolvati-o la microunde sau cum scrie pe pachet.
- Amestecati iaurtul cu 100g zahar. Incorporati gelatina peste iaurt. Bateti frisca si adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.
- Adaugati usor zeama de la o lamaie avand grija sa amestecati intr-un singur sens pentru a nu se taia compozitia.
- Intindeti crema pe blat si bagati la rece, circa 2 ore. Spalati zmeura si lasati-o sa se scurga.
- Pregatiti glazura amestecand pliculetele de tort gelee cu 3 linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi dati la fiert pentru un minut.
- Puneti zmeura deasupra cremei si stropiti cu glazura. Apoi bagati la rece.