Tiramisu la cupa – reteta, ingrediente si mod de preparare
Tiramisu la cupa
Ingrediente:
- 200 mg cafea la ibric fara zat
- 300 g mascarpone
- O fiola esenta de vanilie
- 1 pachet piscoturi
- 4 oua
- 4 linguri Marsala
- 150g zahar pudra Cacao neagra
- 80g Ciocolata neagra
Mod de preparare:
- Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul.
- Se pun apoi mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca bine. Se bat albusurile foarte bine si se incorporeaza in mascarpone.
- In cafeaua racita se pune Marsala si se trec piscoturile cu partea fara zahar in sus. Se aseaza unul langa altul pe o farfurie sau o tava si se toarna jumatate din crema.
- Se asaza un alt strat de piscoturi si se toarna restul cremei.
- Se da la frigider cel putin 6 ore (24 de ore ar fi ideal).
- Inainte de servire se pun in cupe si se presara cu cacao si ciocolata neagra rasa.