Tiramisu cu cirese – reteta, ingrediente si mod de preparare
Tiramisu cu cirese
Ingrediente:
- 200 mg cafea la ibric fara zat
- 5 linguri Marsala
- 100 g mascarpone
- 100g frisca
- 200g cirese fara coada si samburi, facute piure la robot
- O fiola esenta de vanilie
- 1 pachet piscoturi
- 2 oua
- 100g zahar pudra Cacao neagra
- 80g Ciocolata neagra
Mod de preparare:
- Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul.
- Se pun apoi mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca bine. Se bat albusurile foarte bine si se incorporeaza in mascarpone.
- Se adauga frisca si ciresele. In cafeaua racita se pune Marsala si se trec piscoturile cu partea fara zahar in sus. Se aseaza unul langa altul pe o farfurie sau o tava si se toarna jumatate din crema.
- Se asaza un alt strat de piscoturi si se toarna restul cremei.
- Se da la frigider cel putin 6 ore (24 de ore ar fi ideal).
- Inainte de servire se presara cu cacao si ciocolata neagra rasa.