Tipuri de terapii, tehnici si practici alternative sau complementare

12

Tehnici, metode si terapii alternative sau complementare

 

Terapiile alternative
O definitie simplificata a medicinei alternative o prezinta ca insumand o gama larga de tratamente, diferite de cele din medicina alopata, conventionala.

Terapiile complementare
Este acea medicina alternativa care nu se foloseste singular, ci ca sa insoteasca medicina alopata, conventionala, in scopul cresterii eficientei tratamentelor.

Terapiile integrative (integrate)
Reprezinta combinatia dintre cele mai eficiente practici si metode de medicina alternativa cu cele de medicina alopata, conventionala.

Principiile terapiilor alternative si complementare:

 • accent pus pe intreaga fiinta, adica pe omul compus din partea fizica, cea mentala, cea emotionala si cea spirituala (notiunea centrala este holismul; in greaca veche holos inseamna intreg, tot);
 • prevenirea bolii;
 • tratamente individualizate;
 • tratamentele vizează mai degraba cauzele bolii decât simptomele acesteia;
 • tratamentele sunt concepute pentru a sprijini procesele naturale de vindecare ale organismului, autovindecarea.

Medicina alternativa si cea complementara mai apar si sub forma abrevierii CAM (Complementary and Alternative Medicine). Tratamente considerate alternative in unele tari pot fi considerate conventionale in altele.

Clasificare si tehnici

Privind fiinta umana ca pe un intreg compus din mai multe parti: fizica, mentala, emotionala si spirituala, medicina alternativa include foarte multe tipuri de practici terapeutice care au fost dezvoltate tocmai pentru a se adresa tuturor acestor parti. Unele provin din secolul XIX, din America de Nord, precum chiropractica (manipularea vertebrelor deplasate din zonele cervicala, dorsala si lombara) și naturopatia (pe baza de alimentatie sanatoasa, tehnici de relaxare, sport etc., care restaureaza forta vitala a unui organism, adica acea capacitate de autovindecare). Alte practici terapeutice isi au originea în China (TCM, medicina traditionala chineza) sau India (ayurveda, medicina traditionala indiana), iar unele provin din Germania secolelor XVIII-XIX, precum homeopatia (stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului folosind doar preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala) si hidroterapia (terapie pe baza beneficiilor apei utilizata extern).
De-a lungul timpului, au fost stabilite destule clasificari si incercari de a introduce in categorii generale toate aceste practici, dar unele dintre ele fac parte din mai multe categorii simultan, astfel incat demersul nu este unul simplu. Una dintre aceste clasificari, derivata din cea a Centrului National pentru Medicina Complementara si Alternativa din SUA, este urmatoarea:

 • Tratamente naturale: tratamente care utilizeaza doar substante provenite din natura, cum ar fi suplimentele alimentare si tratamentele pe baza de plante;
 • Tratamente manuale: bazate pe miscarile efectuate asupra uneia sau mai multor parti ale corpului, precum presopunctura, masaj, chiropractica, osteopatia, reflexologie, metoda Feldenkrais etc.;
 • Tratamente energetice si bioelectromagnetice: sunt acele forme de terapie care folosesc campurile energetice (biocampurile) sau bioelectromagnetismul, precum Qi Qong, Reiki, atingerea terapeutica, terapia cu camp magnetic, magnetorezonanta, electroacupunctura etc.;
 • Tratamente pe baza interactiunii minte – corp: intaresc capacitatea mentala de a interveni pozitiv asupra functiilor fizice, precum yoga, hipnoterapia, meditatia, terapia prin rugaciune etc.;
 • Sisteme medicale alternative: reprezinta un sistem complet din punct de vedere teoretic si practic, precum medicina traditionala chineza, ayurveda/medicina traditionala indiana etc.

 

Tipuri de terapii, tehnici si practici alternative/complementare

Acupunctura

terapii-complementare-8
Acupunctura este o ramura a medicinei traditionale chinezesti, care consta in practicarea de intepaturi cu ace in puncte precise ale suprafetei corpului unui pacient, puncte aflate de-a lungul unor meridiane energetice care formeaza o retea complexa. Scopul tratamentului prin acupunctura este de a provoca un efect analgezic si de a echilibra functionarea organismului. Se urmareste eliminarea urmarilor factorilor care produc boala, cresterea rezistentei proprii a organismului la imbolnavire, refacerea energiei afectate a diferitelor organe.

Aerocrioterapie / Criosauna
Aerocrioterapia este o baie de aer rece si uscat care dureaza intre 1 si 3 minute, in timpul careia organismul este expus unei temperaturi scazute in mod gradual, senzatia fiind una suportabila. Acest tratament, denumit si criosauna, este folosit atat pentru reducerea greutatii corporale (reducand, in plus, si celuluita), cat si pentru stimularea sistemul imunitar, regenerarea celulara, imbunatatirea metabolismului si a activitatatii hormonale.

Apiterapie

terapii-complementare-7
Apiterapia inseamna tratarea celor mai diverse afectiuni cu produse apicole naturale, fara nicio prelucrare sau cu extracte, combinatii ale acestora ori cu medicamente apiterapice standard. Este o alternativa naturala de tratament, fundamentata stiintific prin nenumarate studii si experimente clinice. Produsele apicole au o mare paleta de proprietati biologice si actiuni farmacologice benefice in mentinerea sanatatii corpului omenesc.

Argiloterapie
Argiloterapia este o practica terapeutica naturista care utilizeaza argila in tratarea diverselor boli si afectiuni.

Aromoterapie
Aromoterapia este ramura terapeuticii de inspiratie naturista, mai precis fitoterapeutica, ce urmareste ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor si a parfumurilor, respectiv pe calea unor produsi volatili si odoranti, extrasi din plante aromatice, produsi care se prezinta sub forma unor esente naturale sau a unor uleiuri volatile.

Astrologie

Auriculoterapie
Auriculoterapia este o metoda de reflexoterapie care consta in introducerea acelor in punctele biologic active (punctele acupuncturii) ale urechii.

Ayurveda

terapii-7
Ayurveda este o stiinta de vindecare a omului provenita din India, care are ca scop restabilirea echilibrului care trebuie sa existe intre trup, suflet, spirit si lumea inconjuratoare.

Balneoterapie
Balneoterapia inseamna folosirea bailor in scop terapeutic, precum si alte activitati auxiliare ale tratamentului corpului in apa. Balneoterapia este folosita in scopuri medicale, putand fi insa contraindicata in anumite cazuri.

Bioenergie / Bioenergoterapie
Bioenergoterapia reprezinta transmiterea unei cantitati de energie de la organismul unui individ catre organismul altui individ, in scopul ameliorarii starii psihosomatice a celui de-al doilea. Practic, prin bioterapie se realizeaza un transfer de energie vitala (bioenergie) din aura terapeutului (bioenergoterapeut/bioenergetician) catre persoana dezechilibrata.

Biorezonanta
Tehnica de feedback prin biorezonanta este o metoda terapeutica bazata pe o tehnologie care detectează si citeste oscilatiile ultrafine, electromagnetice, produse de fiecare molecula, celula, organ, glanda sau sistem al organismului.

Bowen Bowtech
Terapia Bowen Bowtech este o tehnică terapeutică bazata pe teoria conform căreia organismul, în stare de relaxare totală, îşi activează abilitatea de a rezolva orice problemă a corpului sau a minţii, prin readucerea acestora în echilibru şi armonie. Este o metodă de vindecare neinvazivă şi foarte delicată.

Chiroterapie
Chiroterapia sau chiropraxia este o metoda de tratare si prevenire a disfunctiilor sistemului osos si muscular si a efectelor acestora asupra sistemului nervos. Tehnica propriu-zisa consta in rearanjarea manuala a vertebrelor, restabilind astfel echilibrul coloanei si inlaturand atat durerile de spate, cat si durerile de cap.

Consiliere genetica
Consilierea genetica evalueaza riscul de mostenire sau de transmitere a anumitor boli genetice, pornind de la istoricul medical familial, dar si personal al pacientului.

Constelatii familiale
in lucrul terapiei sistemice Bert a descoperit ca sistemul familial, la fel ca orice alt sistem, are ordinea sa naturala si ca atunci cind acea ordine este afectata, efectele sint simtite de generatiile ulterioare pe masura ce sistemul incearca sa se ajusteze pe sine. Se pare ca exista anumite legi naturale care actioneaza pentru a mentine aceasta ordine si permit fluxul liber al iubirii intre membrii familiei. Potrivit terapiei sistemice a lui Bert Hellinger, solutia care conduce la viata intr-o familie apare cind fiecare din membrii ei isi ia locul sau de drept, isi asuma rolul in viata, are grija de sine si evita sa intervina in destinul altcuiva.

Cristaloterapie
Cristaloterapia, prin proprietatile extraordinare ale cristalelor folosite in aceasta practica, are rolul de a echilibra energetic corpul, ceea ce duce la eliminarea blocajelor care provoaca boli. In meditatie, pietrele si cristalele sunt folosite pentru a dezvolta intuitia, in practica medicala ele sunt utilizate cu scopul de a calma emotiile foarte puternice, pentru a rezolva problemele mentale, pentru a remedia diverse dezechilibre ale corpului, pentru a reda sanatatea. Cristalele restabilesc echilibrul organic, mental si spiritual si ajuta la ridicarea nivelului de cunoastere.

Cromoterapie
Cromoterapia se bazeaza pe vechea arta a utilizarii culorilor si a luminii in tratarea afectiunilor sau a bolilor de orice fel.

Electropunctura
Electropunctura este o metoda terapeutica de origine chineza, bazata pe stimularea punctelor folosite de acupunctura, prin curenti specifici, folosind ace-electrozi sau electrozi punctuali pe suprafata.

Feng shui

terapii-1
Îti poti crea singur un mediu armonios din punct de vedere energetic dacă plasezi corect în spatiul tău personal – casă, loc de muncă, mediu de zi cu zi – micile detalii care vor armoniza energiile din jur. Echilibrând cele 5 elemente de bază – foc, pământ, lemn, apă, metal – poti avea parte de un spatiu benefic tie si celor dragi!

Fitoterapie
Fitoterapia este o metoda terapeutica prin care se utilizeaza plantele medicinale in tratamentul diferitelor boli. Fitoterapia orientala (ayurveda, Unani ori medicina chineza) ne invata ca nu este atat de importanta compozitia chimica a plantelor, cat mai ales calitatile subtile ale lor: exista plante reci ori plante calde, plante tonice ori plante reducatoare etc. Fitoterapia occidentala insa, este mult mai preocupata de a stabili exact compozitia chimica a plantelor si de a identifica substantele active din ele, care fac cu putinta actiunea lor terapeutica. Astfel, plantele contin: antioxidanţi, flavonoide, taninuri, chinone, fitosteroli (hormoni vegetali), saponozide, lipide, glucide, pectine, mucilagii, numeroase vitamine şi elemente minerale, proteine, acizi organici, lecitine etc., toate la un loc avand efecte bine stabilite asupra organismului uman.

terapii-6

Fizioterapie
Fizioterapia este o metodă de tratament medical cu ajutorul agenților fizici: aer, lumină, apă, electricitate etc.

Gemoterapie
Gemoterapia este o metoda bioterapica in care se utilizeaza extractele obtinute din tesuturi vegetale embrionare proaspete: muguri, amenti (inflorescente), mladite, radicele (radacini secundare), scoarta interna a radacinii, scoarta de pe ramuri tinere, seva sau seminte.

Hidroterapie
Hidroterapia este acea ramura a medicinei naturiste care se bazeaza pe utilizarea externa a apei, în scop terapeutic sau profilactic.

Hipnoterapie
Hipnoterapia este tratamentul prin hipnoza, adica printr-o stare de somn partial provocata artificial, prin sugestie, de catre hipnoterapeut.

Hirudoterapie
Hirudoterapia este terapia cu ajutorul lipitorilor medicinale. Hirudina este substanta pe care se bazeaza aceasta terapie si este secretata de cavitatea bucala a cestor organisme. Lipitorile se aplica pe anumite zone al pielii, in functie de afectiune.

Homeopatie

terapii-4
Homeopatia este o metoda terapeutica in care se utilizeaza substante naturale din cele trei regnuri: animal, mineral si vegetal, pentru a stimula mecanismele proprii de autoaparare si regenerare a organismului. Ea identifica si indeparteaza cauzele fundamentale ale bolilor, vindecand din interior. Homeopatia trateaza pacientul ca un intreg si ia in considerare partea fizica, partea psihica, precum si predispozitia ereditara, mediul si modul de viata, alimentatia, stresul persoanei respective.

Inforenergetica
Inforenergetica se ocupă de studiul fenomenelor şi proceselor determinate de existenţa unei cantităţi de informaţii – Qi, organizate conform unui algoritm mai mult sau mai puţin complex şi implementate într-un suport energetic oarecare (electromagnetic, caloric, chimic, mecanic etc.).

Iridologie
Iridologia reprezinta o ramura a medicinei alternative care poate diagnostica diversele afectiuni si stadii ale unei boli prin intermediul “citirii” anumitor semne din interiorul irisului.

Kinetoterapie
Kinetoterapia este terapia in care se urmareste refacerea unor functii diminuate prin miscare efectuata in programe de recuperare medicala.

Kineziologie
Kineziologia (kinesis = mişcare) este una dintre cele mai vaste sisteme holistice folosite în lume pentru dezvoltarea personalităţii, precum şi a diferitelor capacităţi şi deprinderi. Cu ajutorul acestei metode se fac eliberari emotionale in prezent, in trecut (de la conceptie, nastere, pana in zilele de astazi), in scopul remedierii tiparelor din generatie, care nu sunt ale noastre, dar pe care le folosim fara sa ne dam seama. Kineziologia are la baza medicina traditionala chineza, dar are si elemente de psihologie si de pedagogie. Cauta dezechilibrele meridianelor, cauzele blocajelor din prezent si trecut si le dezblocheaza eliminand stresul din corp. Metodele sale specifice sunt următoarele: – testarea muşchilor, cu scopul de a elibera stresul din prezent şi din trecut, prin technici specifice; – regresia la o vârstă mai tânără. Cu ajutorul testarii muschilor analizam circuitele nervoase si primim informatii despre nivelul de stres din sistem.

Laserterapie
Laserterapia este o procedura de fizioterapie noninvaziva, care actioneaza asupra tesuturilor, avand urmatoarele efecte: analgezia, miorelaxarea, decontracura musculara, efect entiedematos, stimulare tisulara si a proceselor biologice, efect vasodilatator.

Magnetoterapie
Magnetoterapia se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor corpului uman a unui camp magnetic pulsatil (CMP). CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, transferul metabolic si avand un rol important in functionarea membranei celulare.

Masaj Rejuvance
Terapia Rejuvance sau liftingul facial natural, reprezinta o metoda holistica manuala, naturala, in care nu se folosesc seruri, creme sau electricitate, ci doar masajul.

Masaj terapeutic

terapii-4
Masajul terapeutic se adreseaza simultan celor trei forte din corp: trupul, sufletul si mintea. In timpul unei sedinte de masaj sunt utilizate mai multe tehnici de masaj.

Masaj tibetan
Masajul tibetan are efecte la nivel fizic, dar si psihic, avand scopul de a produce relaxarea si decontractarea organismului, stimarea circulatiei sangvine si limfatice, deblocarea centrilor si punctelor energetice etc. Specific acestui masaj este ca nu se folosesc uleiuri sau creme, pacientul fiind imbracat cu haine comode, din bumbac.

Meloterapie
Meloterapia este terapia in care muzica este folosita ca mijloc de exprimare, afectiunile tratate putand fi: agresivitatile ascunse, tulburarile mentale sau afective, anumite blocaje, dar si cateva boli psihosomatice, precum astmul sau problemele de alimentatie.

Mesmerism
Mesmerismul este tratamentul bazat pe teoria magnetismului animal.

Mind Synergy

terapii-11
Terapia prin Mind Sinergy presupune o echilibrare a activităţii electrice a emisferelor cerebrale, prin aplicarea unor stimuli sonori şi vizuali, de diferite frecvente, in scopul obtinerii unei relaxari profunde sau a unor rezultate mai bune in diverse planuri de activitate.

Moxibustie
Moxibustia sau moxcombustia reprezintă o metodă a medicinei tradiţionale orientale (provenita din China si Coreea), care constă in aplicarea punctuală, în anumite puncte de pe meridiane, a moxei (o grămăjoară de frunze uscate şi mărunţite), care se aprinde si arde mocnit.

Nutritie / Dietoterapie
Dietoterapia sau terapia prin alimentatie este acea forma de terapie care utilizeaza alimentele, în starea lor naturala sau prelucrate, ca remedii împotriva diferitelor afectiuni. Ea foloseste ca punct de plecare diagnosticele stabilite de medicina clasica.

Osteopatie
Osteopatia este o terapie care, prin intermediul unor manevre precise, încearcă să redea mobilitatea care lipseşte anumitor părti ale corpului.

Ozonoterapie
Ozonoterapia, cunoscuta si ca terapie cu ozon/oxigen, reprezinta un tratament medical alternativ, din ramura medicinei complementare. Termenul defineste o multitudine de practici care au la baza administrarea oxigenulului, ozonulului sau perioxidului de hidrogen, prin injectare (intravenoasa, intramusculara sau intraarticulara) ori pe cale orala (apa ozonata, ulei ozonat sau alte asemenea produse).

Parapsihologie
Parapsihologia sau metapsihologia studiază fenomenele psihice paranormale: percepția extrasenzorială, telepatia, clarviziunea, experiențele extracorporale, reîncarnarea, capacitățile de medium etc., care nu sunt încă explicate științific.

Prananadi
Prananadi, considerata o deschidere a portilor catre spiritualitate, presupune realizarea in mod constient a pasilor devenirii spirituale: cunoasterea, intelegerea, acceptarea si iubirea de sine.

Pranic Healing
Pranic Healing este un sistem de insanatosire care are la baza cele mai vechi si mai valoroase metode de vindecare existente vreodata. Acestea au fost sintetizate si aduse intr-o forma moderna de catre maestrul Choa Kok Sui, un gigant spiritual al timpurilor noastre.

Presopunctura
Presopunctura este o forma de terapie fizica, care completeaza reflexoterapia si celelalte tehnici de echilibrare energetica, avand drept scop echilibrarea sistemului energetic al corpului uman.

Quantum Touch
Terapia Quantum Touch (atingere cuantică), este o tehnică de vindecare energetică prin care zona cu probleme a pacientului este pusa în rezonanţă cu energiile vitale mult amplificate ale terapeutului.

Quantum Vortex Energy
Quantum Vortex Energy este o terapie de vindecare cu ajutorul energiei sunetelor/vibratiilor.

Radiestezie
Radiestezia presupune capacitatea de a simti radiații/campuri energetice, prin mijloace specifice, precum pendulul sau ansa. O forma de radiestezie o reprezinta folosirea crengutei de alun pentru descoperirea surselor de apa, iar in domeniul sanatatii umane ea presupune scanari, determinari de cauze, stabilirea de compatibilitati sau interventii energetice.

Reflexoterapie

terapii-12
Reflexoterapia este practica masarii anumitor puncte ale piciorului in scopul eliberarii tensiunii si tratarii bolilor.

Reiki

terapii-14
Reiki este terapia prin lumina, reprezentand stiinta si arta utilizarii energiei universale, in beneficiul propriu si al celorlalti.

Sacroterapie
Prin sacroterapie se înţelege vindecarea cu ajutorul lui Dumnezeu, prin credinţă şi rugăciune. Rugăciunea este deschiderea minţii omului pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu. Rugaciunea duce la intensificarea vibraţiilor corpurilor noastre (fizic, energetic, emoţional, mental, cauzal) şi la ridicarea conştiinţei până la un nivel ridicat de spiritualitate.

Salinoterapie
Salinoterapia este un procedeu terapeutic foarte simplu, dar eficient, de tratare a unor afectiuni, in special cele respiratorii, prin inhalarea de aerosoli salini. Acesti aerosoli pot fi absorbiti si prin piele, in cazul folosirii tratamentului la tratarea unor afectiuni dermatologice.

Shiatsu
Shiatsu este o forma de masaj vindecator provenita din Japonia, care consta in aplicarea de presiune pe traseele energetice descrise in medicina traditionala chineza.

Tehnica eliberarii emotionale (EFT)

terapii-10
Tehnica eliberarii emotionale face parte din categoria terapiilor energetice de meridian, fiind o metoda de vindecare si autovindecare, atat a problemelor emotionale, cat si fizice.

Tehnica terapeutica Bican
Tehnica terapeutica Bican activeaza cele patru corpuri (corpul fizic, corpul energetic, corpul spiritual si corpul mental), activeaza memoria interna a corpului (doctorul interior), face legatura intre minte, corp si spirit si determina organismul sa se vindece singur.

Terapie craniosacrala
Terapia craniosacrală are ca scop intensificarea activităţii sistemului craniosacral, sistem care cupinde creierul şi măduva spinării.

Terapie cu bioptron
Tratamentul cu lumina tip bioptron foloseste un anumit spectru al luminii (asa cum se intalneste si in radiatia solara), excluzand insa radiatiile nocive, precum cele ultraviolete. Acest tip de tratament ajuta la echilibrarea si regenerarea tegumentelor, regland procesele biologice.

Terapie florala Bach

terapii-3
Terapia florala Bach consta in 38 de remediile florale, preparate din flori sau crengute, care corespund tuturor emotiilor negative: ura, gelozie, frica, intoleranta, egoism exagerat, atacuri de panica, disperarea etc.

Terapie geotermala
Terapia geotermala este o tehnica de masaj care foloseste roci vulcanice din bazalt incalzite si uleiuri de masaj, integrand astfel incalzirea zonelor masate cu masajul traditional.

Terapie Gerson
Terapia Gerson presupune folosirea alimentelor (in special fructe, legume si cereale integrale), a clismelor cu cafea pentru dezintoxicare şi a suplimentelor naturale, in scopul activarii capacitatea organismului de a se vindeca. Este folosita in boli precum cancerul, diabetul, bolile de inima si artrita.

Terapie holistica
Holismul (in greaca veche „holos” inseamna intreg, tot) este notiunea centrala a terapiilor alternative si complementare, adica accentul este pus pe intreaga fiinta umana, compusa din partea fizica, cea mentala, cea emotionala si cea spirituala Terapia holistica difera de medicina traditionala prin urmatoarele particularitati: * mintea si corpul sunt considerate o singura entitate, iar pacientul este privit ca un intreg (nu se trateaza doar organul bolnav); * sanatatea se defineste prin starea de bine, nu prin lipsa de boli, iar principala preocupare a pacientilor trebuie sa fie prevenirea bolii, nu vindecarea ei; * deseori, organismul are capacitatea de a se vindeca singur, fara nici o medicatie.

Terapie Joalis
Procesul de detoxifiere dirijat şi controlat după metoda MUDr. Jonáš se ocupă de înlăturarea toxinelor care adesea, sunt cauza problemelor fizice şi psihice. El vede cauza acestor probleme în încărcarea organismului cu diferite tipuri de toxine. Tipul concret de încărcare toxică este determinat pe baza măsurării cu un aparat de electroacupunctură Salvia, care a fost construit conform invenţiei dr. Reinhold Voll. În funcţie de rezultatele măsurătorii, sunt recomandate preparatele Joalis corespunzătoare. Aceste preparate ajută pe organismul să scape de încărcătura toxică respectivă şi de blocajele funcţionării fiziologice a organismului.

Terapie McKenzie
Exercitiile McKenzie sunt o serie de exercitii terapeutice pentru reducerea durerii in extremitati si in regiunea inferioara a spatelui. Metoda a fost elaborata in Noua Zelanda in anii 1960 de catre un fizioterapeut – Robin McKenzie. Exercitiile McKenzie sunt recomandate pentru ameliorare starii functionale a pacientilor cu dureri lombare cronice.

Terapie posturala
Terapia posturală este o metodă de terapie în care atât corpul, cât şi mintea conlucrează. Adoptarea unei anumite poziţii corporale, statice sau dinamice, corelată cu o anumită atenţie şi concentrare mentală, ne poate face să ne îmbunătăţim gradul de sănătate. Acest tip de exercitii in care se foloseste focalizarea mintii pe o anumita zona a corpului ajuta la cresterea oxigenarii in acea parte a corpului. In plus, alternarea miscarilor de relaxare cu cele de contractie elibereaza tensiunea musculara din zona respectiva, crescand nivelul de vascularizare si, implicit, concentratia toxinelor si a hormonilor de stres.

Terapii spirituale
Terapiile spirituale vizeaza atat starea fizica si psihica a omului, cat si relatia lui cu Divinitatea, readucandu-l in climatul divin al inceputurilor. Ele au la baza meditatia care scoate la lumina partea spirituala a omului.

Terapii transpersonale
Termenul de terapii transpersonale desemneaza toate acele mijloace, tehnici, sisteme de credinte cu aplicatii practice, tehnologii ale sacrului cum le numea Mircea Eliade, care exploateaza dimensiunea terapeutica a reconectarii fiintei omenesti la adevaratele sale origini si dimensiuni. Psihologia si medicina secolului XX a depasit cu greutate viziunea mecanicista asupra fiintei omenesti. Progresele stiintei, mai ales in domeniile fizicii cuantice, biologiei si biochimiei au confirmat insa viziunea holistica a stravechilor sisteme de credinta, astfel incat o noua viziune asupra Universului si a Fiintei isi face loc astazi, configurand ceea ce este cunoscut sub numele de noua paradigma. Adica un nou concept asupra lumii, in care toate lucrurile din Univers sunt interconectate.

Termoterapie
Termoterapia este procesul prin care se utilizeaza caldura in scopuri terapeutice, de exemplu pentru ameliorarea durerii si redorii articulare si musculare sau pentru a imbunatati circulatia sangvina.

Theta Healing

terapii-9
Theta Healing reprezinta instrumente si tehnici prin care accesam subconstientul si schimbam gandurile si credintele care ne limiteaza si care nu ne sunt de folos. Prin accesarea frecventei Theta a creierului, practicantul Theta Healing comanda Universului sa aiba loc vindecarea, la orice nivel doreste (fizic, psihic, emotional, spiritual).

Vindecare ancestrala
Vindecarea ancestrala presupune eliberarea de boli, traume, frici, blocaje, limitări şi condiţionări care blocheaza implinirea in viata. Aceasta terapie pleaca de la ideea ca avem o mostenire nu doar familiala, ci si din comunitatea, statul, natiunea din care provenim, impartasind un destin colectiv, o mostenire ancestrala colectiva, care ne afecteaza in mod direct.

Vindecare reconectiva
Vindecarea reconectivă este o terapie energetică in care vindecarea se realizeaza pe toate planurile: fizic, mental, emoţional şi spiritual. Frecvenţele vindecării reconective sunt compuse din lumină, informaţie şi inteligenţă, ele lucrand pe ADN-ul nostru şi pe meridianele de acupunctură.

Yumeiho

Terapia Yumeiho este o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman, in vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sanatate.

 

terapii-2

Cu drag,

avocat Florentina Ilisei

12 Comentarii
 1. Adrian Dontu spune
 2. Mircea Vac spune

  Pagina dumneavoastră mi s-a părut interesantă pentru paleta vastă a subiectelor necesare omului în conjunctura vietii sociale legată de: alimentatie sănătoasă, tratamente naturiste, trezvirea spirituală câteva elemente ale legilatiei juridice precum si-o parte a sărbătorilor la care omul devine participativ cu un interes sau ca traditie strămosească. Desigur că alimentatia sănătoasă astăzi este tot mai greu de asigurat în conditia în care rafturile magazinelor sun suprasaturate de-o hrană plină de compusi chimici care numai sănătosi nu pot fi corpului uman. La capitolul tratamente naturiste, holistice – complementare si necesare organismului uman vă pot spune că omul din societatea noastră nu are nici măcar minimul de cunostinte pentru această cazuistică, chiar dacă dumneavoastră faceti trimiteri la câteva exemple ale descoperirilor făcute în medicina germană; mie nu mi se par relevante chiar dacă pentru marea masă a populatiei pot părea interesante întrucât tratamentele naturiste au o vechime inestimabilă în tara noastră încă din perioada geto-dacilor.. Pentru completarea subiectului paginii dumneavoastră legat de tratamentele naturiste vă recomand cartea domnului Tudor Diaconu – MEDICINA SACRA – Miracolul medicinei geto-dace, în care veti observa capitole interesante precum: Preotii daci – medicina Antichitătii – România – farmacia verde a Lumii,- Leacuri pentru boli incurabile si Getii ne tratează de cancer si Sida – si veti observa că Getii erau Academicienii Antichitătii. (sunt date tratamente naturiste pentru nu mai putin de 8 tipuri de cancere) vă spun aceste lucruri numai dacă vă interesează, pentru că se necesită si ceva cunostinte legate de cunoasterea axiomică a denumirii plantelor în arhaica veche, iar rezultatele obtinute sunt uimitoare. La capitolul tratamentelor holistice – sunt foarte putini dintre noi care au făcut studii pentru a cunoaste modalitatea de conexare la energia universală, rolul ceacrelor în organism, interferenta neuronică la nivelul mentalului si multe,multe alte elemente. La cazuistica juridică cu elementele jurisprudentei si-a altor elemente ale legislatiei mă abtin pentru că dreptul asupra vietii si-a libertătii omului sunt neglijate si încălcate grosolan astăzi – si vă rog să nu mă întelegeti gresit că nu sunt tendentios, dar nu se respectă viata, libertatea si proprietatea, iar omul sub alt aspect exprimat este ca trestia care, bătută de vânturi din toate părtile, nu scoate decât sunete plângătoare.

  1. Avocat Florentina Ilisei spune

   Va multumesc in mod deosebit pentru recomandări si, de asemenea, pentru disponibilitatea dvs. si timpul acordat. Pagina este la inceput, insa va promit ca va câștiga in calitate si complexitatea articolelor.
   Daca aveti placerea sa citiți mai multe articole in domeniul social-juridic, va invit sa accesați site-ul nostru – http://legijurisprudenta.com/.
   Multa sanatate si o duminica plăcuta in continuare!

 3. Vasile Oprea spune

  Multumesc!

 4. Mircea Vac spune

  Am mult respect pentru preocupările dumneavoastră si inteligenta cu care tratati interesul socialului si de ce nu si cel personal. Vă doresc o odihnă binemeritată de duminică.

  1. Mircea Vac spune

   Multumesc !

 5. Eugenia Iacob spune

  Foarte interesant , am avut ce invata .

 6. Rodica Popescu spune

  Cea mai eficienta si rapida metoda de a-ti echilibra rspid campurile energetice .

 7. Paula Pricopie spune

  Minunat promit sa vizitez m ai des pagina multumesc frumos

  1. Avocat Florentina Ilisei spune

   Va astept cu articole interesante si bine documentate! 🌺

 8. Vasile Stan spune
 9. Dorin Bolta spune

Lasă un răspuns