Terina De Porc Taraneasca

0

Terina De Porc Taraneasca

INGREDIENTE 4 persoane

  • carne de porc 700g
  • ficat de porc 150 g
  • grăsime de porc 100 g
  • pătrunjel tocat 10 g
  • usturoi tocat 2 g
  • ceapă albă tocată 60 g
  • cognac 40ml
  • ouă 3 buc
  • sare, piper dupa gust

MOD DE PREPARARE

  • Carnea de porc, ficatul de porc și grăsimea se taie în cuburi, se condimentează cu sare și piper după care se sotează separat la tigaie pentru a prinde culoare.
  • Ceapa tocată se sotează separat și se adaugă peste carne și ficat, după care toate ingredientele se trec prin mașina de tocat și se amestecă cu ou, cognac, pătrunjel tocat și usturoi.
  • Se malaxează bine, apoi se așează în tava de terină din fontă emailată.
  • Tava se introduce la cuptor timp de 30 min. la temperatura de 150ºC, după care continuă gătirea la bain-marie cu abur timp de 30 min la 150ºC.
  • Preparatul se servește rece acompaniat de un mixt de salată verde

Lasă un răspuns