SWISS ROLL reteta: ingredinete si mod de preparare

0

SWISS ROLL

 

INGREDIENTE

BLAT

  • Branza 0% – 2 linguri 
  • praf de copt – 1 lingurita (5g)
  • amidon (Gustin) – 1 lingura
  • 5 albusuri
  • 3 galbenusuri 
  • tarte ovaz – 3 linguri
  • indulcitor – 2 linguri
  • esenta vanilie 
  • cacao degresata- 2 lingurite

CREMA 

  • indulcitor – 1 lingura 
  • amidon – 2 linguri
  • lapte degresat – 2 cani
  • 2 galbenusuri
  • esenta lamaie coaja de lamaie

MOD DE PREPARARE

BLAT

  • Se separa albusul de galbenus. Intr-un vas amestecati taratele, galbenusurile, branza, amidonul, praful de copt, indulcitorul, cacaua si vanilia.
  • In alt vas bateti albusurile tare; amestecatile cu restul ingredientelor.
  • Acoperiti o tava cu hartie de copt sau foaie de silicon.
  • Adaugati aluatul si coaceti la foc mediu(cam 20 min).
  • Cat timp se coace aluatul, faceti crema. Cand este gata aluatul scoateti-l si rasturnati-l pe folie de plastic

CREMA

  • Puneti jumatatea de cantitate de lapte cu indulcitorul la incalzit. Incalziti dar nu fierbeti.
  • Intr-un vas amestecati galbenusurile cu restul de lapte, amidon, esenta de lamaie si coaja de lamaie.
  • Adaugati putin cate putin laptele cald peste amestec apoi puneti pe foc si incalziti pana seingroasa.
  • Nu fierbeti, daca apar 2-3 bule e ok.
  • Lasati – o sa se racoreasca 10 min. 
  • Puneti crema peste aluat si rulati.
  • Strangeti la capete folia si bagati la frigider.

Lasă un răspuns