Surf & turf – reteta, ingrediente si mod de preparare
Surf & turf
Ingrediente 4 persoane
- antricot dezosat de mânzat 800 g
- creveți decorticati 350 g
- unt 60 g
- smântâna lichidă 60 ml
- usturoi 20 g
- pătrunjel 10 g
- supă de pui 150 ml
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Antricotul se condimentează cu sare și piper și se gătește la grătar.
- Între timp se realizează garnitura din untul topit, aromatizat cu usturoi tocat mărunt peste care se adaugă creveții și se gătește cca. 40 de secunde.
- Adăugăm smântâna lichidă, puțină supă de pui, pătrunjel tocat și se mai fierb timp de 30 de secunde pentru uniformizarea gustului.
- Se servește ca și sosgarnitură pentru antricotul de vită.
- Sfat: Preparatul se mai poate îmbogăți cu o garnitură de cartofi copți.