SUPA TOM YUM KUNG

0
SUPA TOM YUM KUNG (SUPA IUTE SI ACRA)
  Supa Tom Yum Kung (Supa iute si acra) este una din cele mai populare specialitati thai. Putem face Tom Yum Kung (Supa iute si acra) cu creveti, cu pui, peste sau alte amestecuri de carne. Aroma si gustul deosebit al acestei Tom Yum Kung (Supa iute si acra) vine de la amestecul de lamaie proaspata, cu sosul de peste si pasta de chilli sise stinge doar cu bere multa sau orez. Este o supa pe care o putem consuma si in perioadele de post cu dezlegare la peste.
INGREDIENTE:
  • 3 cesti supa
  • 10 creveti de marime mijlocie
  • 2 lemongrass
  • 2 catei usturoi
  • 5 frunze kaffir
  • lime 200 g
  • ciuperci conserva
  • 2  linguri fish sauce
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 ardei iuti mici
  • 5 rosii mici
  • 2 linguri pasta chilli
MOD DE PREPARARE:
  • Se curata crevetii si se cresteaza pe lung;
  • Se curata usturoiul, frunzele de lamai, kaffir lime si apoi ciupercile, si se taie in bucati;
  • Se pun lemon grass si kaffir lime int-un vas cu supa pe foc pentru 3 minute, se adauga crevetii, ciupercile, rosiile si se tin pe foc pana s-au inmuiat crevetii;
  • Se adauga pasta de chilli, fishsauce, ardeii iuti, sucul de lamaie si se amesteca cu grija.

Lasă un răspuns