SUPA THAILANDEZA CU LEGUME SI LAPTE DE COCOS

0
SUPA THAILANDEZA CU LEGUME SI LAPTE DE COCOS
  Unul din cele mai in voga stiluri culinare este stilul thai. Supa thailandeza cu legume si lapte de cocos respecta traditia si amesteculde arome si gusturi: sarat, dulce, amar, acru si iute. Aceasta supa thailandeza cu legume si lapte de cocos va va place foarte mult, va va cuceri de la prima inghititura.

 

INGREDIENTE:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 g ghimbir proaspa tcuratat si feliat
  • 2 betisoare de lemongrass
  • 2 catei usturoi feliati
  • cutie lapte de cocos
  • 500 g legume amestecate (din conserva)
  • 1-2 ardei iuti intregi
  • busuioc proaspat
  • frunze de coriandru
  • sare si piperdupa gust

 

 MOD DE PREPARARE:
  • Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaiesi se caleste in el ghimbirul taiat, usturoiul, betisoarele de lemongrass si ardeii iuti timp de 30 de secunde;
  • Se adauga laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acopera si se tine la focmic timp de 15 minute, amestecand continuu;
  • La sfarsit se ia supa cu polonicul si se toarna in castroane acoperind totul cu busuioc si coriandru.

Lasă un răspuns