SUPA PLUGARULUI
- 350 g costita afumata, bacon, kaizer
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 500 g varza alba
- 375 g cartofi
-
2 l apa fiarta cu concentrat de supa la alegere
-
1 felie de dovleac
-
250 g rosii proaspete sau rosii cojite din conserva
-
100 g fidea
-
4 linguri de bulion
-
1 legatura de patrunjel
-
50 g telemea
-
sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
- Se taie costita in feliute, se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt;
- Se curata varza si se taie fasii cam de 1 cm, se curata cartofii de coaja si se taie in sferturi;
- Se scoate miezul de dovleac de pe coaja sise taie ca si cartofii;
- Se prajeste costita intr-o cratita mare, pana cedevine crocanta, se pune varza si se lasa sa se caleasca pana cedevine sticloasa;
- Se adauga ceapa si usturoiul, cartofii, dovleacul, se lasa si ei sa se caleasca putin;
- Cand legumele sunt inmuiate, setoarna supa din concentrat de vita si se lasa sa fiarba la un loc culegumele, fara capac, vreme de 15 minute;
- Separat, se oparesc rosiile, se curata de pielite si de seminte si se taie marunt; Se pune fideaua in supa si se lasa sa fiarba cam 10 minute.
- Se pun rosiiletaiate si bulionul, si se lasa sa dea un clocot;
- Se gusta supa de sare side piper, se presara patrunjel tocat si branza