SUPA PLUGARULUI

0
SUPA PLUGARULUI
Va oferim o reteta imbogatita de supa de dovleac, sub forma de supa plugarului. Astfel supa plugarului devine apetisanta si foarte hranitoare. Aceasta supa plugarului este excelenta pentru zilele friguroase si intunecate de toamna, incalzind atmosfera cu miresmei mbietoare.
INGREDIENTE:
  • 350 g costita afumata, bacon, kaizer
  • 1 ceapa mare
  • catei de usturoi
  • 500 g varza alba
  • 375 g cartofi
  • 2 l apa fiarta cu concentrat de supa la alegere
  • 1 felie de dovleac
  • 250 g rosii proaspete sau rosii cojite din conserva
  • 100 g fidea
  • 4 linguri de bulion
  • 1 legatura de patrunjel
  • 50 g telemea
  • sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:

  • Se taie costita in feliute, se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt;
  • Se curata varza si se taie fasii cam de 1 cm, se curata cartofii de coaja si se taie in sferturi;
  • Se scoate miezul de dovleac de pe coaja sise taie ca si cartofii;
  • Se prajeste costita intr-o cratita mare, pana cedevine crocanta, se pune varza si se lasa sa se caleasca pana cedevine sticloasa;
  • Se adauga ceapa si usturoiul, cartofii, dovleacul, se lasa si ei sa se caleasca putin;
  • Cand legumele sunt inmuiate, setoarna supa din concentrat de vita si se lasa sa fiarba la un loc culegumele, fara capac, vreme de 15 minute;
  • Separat, se oparesc rosiile, se curata de pielite si de seminte si se taie marunt; Se pune fideaua in supa si se lasa sa fiarba cam 10 minute.
  • Se pun rosiiletaiate si bulionul, si se lasa sa dea un clocot;
  • Se gusta supa de sare side piper, se presara patrunjel tocat si branza

Lasă un răspuns