SUPA MINESTRONE

0
SUPA MINESTRONE
INGREDIENTE:
  • 200 g fasole proaspata sau daca este uscata se lasa la inmuiat de cu seara
  • 1 rosie zdrobita
  • 1 cartof mic, curatat
  • 2 cepe rosii, mici, curatate
  • tulpini de telina, curatate si tocata
  • 2 morcovi curatati si tocati
  • conserve de rosii mici ovale
  • 2 dovlecei, taiati in sferturi si apoi felii
  • 200 g frunze de spanac
  • 600 ml supa de pui
  • 50 g paste
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi curatati si tocati marunt
  • legatura de busuioc proaspat, de la care separam frunzele
  • sare si piper negru dupa gust
MOD DE PREPARARE:
  • Se pune fasolea la fiert cu foaia de dafin,rosia zdrobita si cartoful, pana se inmoaie.
  • Se curg de zeama, pastrandu-se o parte din zeama, se arunca rosia si cartoful, se potriveste de ulei, sare si piper;
  • Intre timp se prepara legumele soffrito. Adica se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita si se adauga ceapa, morcovii, dovleceii, telina, usturoiul si la sfarsit tulpinile tocate de la busuioc, se lasa la foc mic cca 20 minute pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca;
  • Se adauga spanacul, supa si fasolea, apoi pastele zdobite cu un sucitor, se amesteca si se fierbe pana se inmoaie pastele. se potriveste cu sare si piper, se presara

Lasă un răspuns