SUPA DE ZARZAVAT

0
SUPA DE ZARZAVAT 
INGREDIENTE:
  • 500 ml apa
  • 200 gr zarzavat asortat (de exemplu 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 rosie, 1 cartof, 1dovlecel, 1 legatura loboda, cateva flori de conopida, spanac.)
  • lingurite gris
  • frunze fragede de patrunjel
  • zeama de lamaie
  • caimac
  • smantana,
  • 1 ou fiert
  • sare dupa gust

 

MOD DE PREPARARE:
  • Se curata zarzavaturile, se taie bucati, si se pastreaza proportia prin care morcovul reprezinta o treime din totalul zarzavaturilor;
  • Se pun in apa rece si se fierb cam 90 minute intr-un vas acoperit;
  • Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate se paseaza si apoi supa se strecoara;
  • Zeama obtinuta se pune din nou la fiert impreuna cu 2 lingurite de gris adaugate in ploaie;
  • Se fierbe inca 15 minute:
  • Se stinge focul si se adauga zeama de lamaie dupa gust si caimac sau smantana;
  • Se mai poate adauga un galbenus de ou fiert si bine pasat,

Lasă un răspuns