SUPA DE SPARANGHEL CU SMANTANA

0
SUPA DE SPARANGHEL CU SMANTANA
   Sparanghelul este una din legumele cele mai delicioase, acest gust fiind accentuat prin fierbere si deci supa de sparanghel cu smantana nu poate fi decat excelenta. Aceasta reteta de supa de sparanghel cu smantana este savuroasa si mai mult se pare ca arde grasimile, deci putem slabi in timp ce o mancam. Este o supa excelenta pentru masa de seara.

INGREDIENTE:

  • 1 kg sparanghel
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml de smantana
  • 3 galbenusuri fierte
  • 100 gr unt
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:

  • Se spala firele de sparanghel si se taie varfurile, iar partea lemnoasa se pune la fiert cu 1 litru de apa si sare;
  • Se rumeneste faina in putin unt, se stinge cu putina zeama din care fierbe sparanghelul;
  • Se pune faina peste sparanghel si se lasa sa fiarba bine, apoi se trece totul prin sita;
  • Intr-un castron se freaca restul de unt cu galbenusurile si cu smantana;
  • Zeama obtinuta dupa trecerea prin sita, se toarna peste pasta din oua si smantana si se adauga varfurile de sparanghel fierte separat.
  • Se adauga la sfarsit patrunjelul tocat, sarea si piperul.

Lasă un răspuns