SUPA DE SPARANGHEL CU SMANTANA
INGREDIENTE:
- 1 kg sparanghel
- 2 linguri de faina
- 100 ml de smantana
- 3 galbenusuri fierte
- 100 gr unt
- 1 legatura patrunjel
- sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
- Se spala firele de sparanghel si se taie varfurile, iar partea lemnoasa se pune la fiert cu 1 litru de apa si sare;
- Se rumeneste faina in putin unt, se stinge cu putina zeama din care fierbe sparanghelul;
- Se pune faina peste sparanghel si se lasa sa fiarba bine, apoi se trece totul prin sita;
- Intr-un castron se freaca restul de unt cu galbenusurile si cu smantana;
- Zeama obtinuta dupa trecerea prin sita, se toarna peste pasta din oua si smantana si se adauga varfurile de sparanghel fierte separat.
- Se adauga la sfarsit patrunjelul tocat, sarea si piperul.