SUPA DE LEGUME CU COSTITA
- 300 gr costita afumata
- 100 gr mazare
- 100 gr telina
- 100 gr varza
- 100 gr branza
- 100 gr unt
- 150 gr morcovi
- 150 gr ceapa
- 100 gr rosii
- 100 gr macaroane
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper dupa gust
- Se da prin razatoare varza, telina se taie cubulete sau fasii mici de 1 cm, iar ceapa se taie marunt si se prajesc in untul bine incins impreuna cu feliile de costita afumata;
- Amestecati mereu ca sa nu se lipeasca sau sa se arda;
- Se sting cu ocana de apa si se lasa sa se inabuse timp de 10 minute, dupa care se adauga 1 litru de apa clocotita;
- Se aduga mazarea si macaroanele fierte separat;
- Dupa cateva colocote adaugati rosiile curatate de pielita si seminte, taiate cubulete;
- Dupa ce au fiert rosiile, aduagati usturoiul pisat, piperul si sarea;
- O puteti servi calda cu branza rasa deasupra.