SUPA DE DOVLEAC

0
SUPA DE DOVLEAC
INGREDIENTE:
  • 1 dovleac mare
  • 2 cepe
  • 50 g unt sau margarina
  • rosii mari
  • 100 ml smantana 
  • cateva frunzulite de patrunjel verde
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
  • Se curata cepele, se taie in doua si se toaca marunt fiecare jumatate;
  • Se curata dovleacul de coaja, se taie in trei, se indeparteaza cu un cutit semintele si se taie apoi cuburi ceva mai mari;
  • Se pune untul sa se topeasca intr-o tigaie si se caleste in el dovleacul si ceapa, amestecand continuu. Cand ceapa devine transparenta, se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte;
  • Se cresteaza cu un cutit fiecare rosie, se oparesc intr-un vas mai mare cu apa clocotita, se curata de pielita si se trec printr-o sita;
  • Se amesteca intr-o oala, rosiile pasate cumorcovul si telina curatate si taiate marunt, dovleacul si ceapa, se pun pe foc cu 1,5 l de apa si, dupa ce incep sa clocoteasca, se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba incet 20-30 de minute la foc mic si se adauga sare si piper;
  • Se mixeaza legumele fierte impreuna cu zeama in robotul de bucatarie, se rastoarna inapoi in oala si se adauga smantana, incalzind supa pe flacara mica;
  • Cand s-a incorporat bine, serviti supa in farfurii, cu crutoane si cu frunzulite de patrunjel verde ca decor;
  • Crutoanele vor fi mai gustoase daca inainte de a baga la cuptor bucatelele de paine, le presarati cu  seminte de susan sau putin mac.

Lasă un răspuns