SUPA DE CARTOFI CU CIUPERCI SI DOVLECEI
- 6 cartofi
- 400 g ciuperci proaspete
- 1 dovlecel
- 1morcov
- 1 legatura patrunjel
- 1 telina
- 1 rosie
- 1 ardei gras
- 4 linguri unt
- 4 linguri smantana
- cozi de arpagic
- verdeata
- sare
- Ciupercile se aleg, se fierb in apa cu sare,apoi se scot si se taie in fasii;
- Morcovul, radacina de patrunjel, de telina si cozile de arpagic securata, se taie in fasii si se calesc;
- Cartofii si dovleceii, se curata sise taie rondele;
- In supa care fierbe, se pun mai intai cartofii,ciupercile, dovleceii, radacinile de patrunjel si de telina, si se fierb pana devin moi;
- Inainte de a lua cratita de pe foc, adaugati rosiiletaiate felii, ardeiul gras si lasati sa mai dea un clcocot.