SUPA CREMA DE FASOLE BOABE
- 4 l apa
- zarzavat de supa
- 300 g fasole
- 1 ceapa
- unt proaspat cat o nuca
- sare dupa gust sau ulei.
- Fasolea aleasa si spalata se fierbe intr-o oala cu apa, dupa ce da in clocot, se scurge apa si se toarna alta apa fierbinte;
- Se adauga un morcov taiat in patru, o ceapa mare si un patrunjel cu frunze.
- Se lasa sa fiarba la foc mic;
- Se incearca daca a fiert luand un bob de fasolesi strivindu-l intre degete;
- Se scoate zarzavatul si se trece prin sita fasolea si ceapa, cat sunt inca fierbinti;
- Se subtiaza cat trebuie cuzeama in care au fiert;
- Se lasa sa mai dea cateva clocote, amestecand mereu, ca sa nu se prinda de fund.
- Dupa ce se ia de pe foc, se adauga o bucatica de unt proaspat sau o lingura de ulei.