SUPA CREMA DE CIUPERCI

0
SUPA CREMA DE CIUPERCI
Supa crema de ciuperci este atat de delicioasa incat numai ce te gandesti la ea ai vrea sa o mananci. Supa crema de ciuperci merge mancata si la pranz si seara, iar prezenta telinei o va face si mai savuroasa si mai satioasa. Putem manca cu succes la diete, supa crema de ciuperci datorita continutului scazut de calorii.
INGREDIENTE:
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 de telina
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri rase amidon
  • 600 ml supa (1/3 din cantitate se poate inlocui cu lapte)
  • piper
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • lingura de patrunjel taiat marunt (optional)

MOD DE PREPARARE:

  • Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se pune putin ulei la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml, se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida;
  • Se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa.
  • Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute;
  • Se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala, se pune cimbrul si restul de supa, se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin, se potriveste de sare si piper;
  • Se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune in blender si se face crema;
  • Se serveste calda, eventual ornata cu patrunjel.

Lasă un răspuns