SUPA CREMA DE CIUPERCI
- 500 g ciuperci
- 2 linguri ulei
- 1/2 de telina
- 1 ceapa medie
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri rase amidon
- 600 ml supa (1/3 din cantitate se poate inlocui cu lapte)
- piper
- 1/2 lingurita de cimbru
- 1 lingura de patrunjel taiat marunt (optional)
MOD DE PREPARARE:
- Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se pune putin ulei la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml, se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida;
- Se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa.
- Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute;
- Se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala, se pune cimbrul si restul de supa, se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin, se potriveste de sare si piper;
- Se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune in blender si se face crema;
- Se serveste calda, eventual ornata cu patrunjel.