SUPA BOUILLABAISSE

0
SUPA BOUILLABAISSE
INGREDIENTE:
  • 2 kg peste marin in amestec (cod, somon, hering,ton, hering..)
  • 500 g moluste (scoici, melci, creveti)
  • 2 cepe
  • 1 praz
  • rosii
  • 150 ml ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 4 catei de usturoi
  • frunze de dafin
  • 1/2 lingurita fenicul
  • un praf de cimbru
  • 2 ardei iuti rosii
  • 1 praf de sofran
  • 6-7 felii de bagheta
  • sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:

  • Se taie ceapa pestisori, prazul rondele subtiri, iar rosiile in patru bucati;
  • Se incinge uleiul si se rumenesc usor ceapa, rosiile si prazul, apoi se adauga usturoiul zdrobit, dafinul, semintele de fenicul, cimbrul si ardeii iuti;
  • Se amesteca si se mai da in cateva clocote, se pune sare si piper dupa gust, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca;
  • Se curata pestele, se taie si se despica capetele de peste, pentru a da maimulta savoare supei, se indeparteaza cozile, se portioneaza pestele si se pune la marinat in compozitia pregatita inainte, cam 4-5 ore;
  • Intre timp se spala in apa rece molustele, jumatate din ele se pun in apa clocotita si se scot din cochilie;
  • Bucatile de peste marinate se pun intr-o cratita, se adauga molustele cu cochilie, crevetii si se acopera totul cu apa rece pana aceasta depaseste amestecul cu 2 cm;
  • Se pune la fiert si se lasa la foc mare 6-8 minute, dupa care se da focul mic;
  • Se adauga sofranul, vinul alb, se acopera vasul si se mai lasa la fiert 10 minute;
  • Se scot bucatile de peste si molustele afara din supa;
  • Supa ramasa se paseaza si se condimenteaza dupa gust;
  • Se toarna intr-un bol mare supa pasata, apoi se pun inauntru bucatile de peste, molustele cu si fara cochilie;
  • SUPA BOUILLABAISSE se serveste in boluri peste felii de bagheta prajita.

Lasă un răspuns