SUPA AJO BLANCO

0
SUPA AJO BLANCO
Ajo blanco sau gazpacho este o delicioasa supa dupa o reteta intr-un arzator si original spirit spaniol. Intr-adevar Ajo blanco este ca focul, gustoasa si picanta. Pe baza de usturoi Ajo blanco este foarte aromata si se serveste cu un cocktail de ingrediente savuroase intr-o combinatie inedita.
INGREDIENTE:
  • 200 g samburi de migdale crude
  • 150-200 g paine
  • catei de usturoi mari
  • 1 paharel ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 1 l apa rece
  • patrunjel (pentru ornat)
  • crutoane de piine prajita
  • struguri albi fara coaja stafide
  • 2 mere verzi taiate bucati
  • 1 pepene galben taiat cubulete
  • sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
  • Se tine painea in apa rece la inmuiat citeva minute;
  • Se pun in mixer, pe rand: miezul de paine un pic scurs de apa, cateii de usturoi curatati, migdalele curatate, uleiul de masline, sarea si otetul si se amesteca bine de tot.
  • Daca nu se trec prin mixer, se zdrobesc cateii de usturoi si migdalele cu zdrobitorul delemn si se amesteca incet cu uleiul, painea, sarea si otetul;
  • Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o maioneza de groasa.
  • Se adauga apoi incet-incet apa rece (pana la consistenta unei supe-creme) si se da la rece pina se serveste;
  • Se serveste rece cu patrunjel tocat si crutoane de paine prajita.
  • Se acompaniaza neaparat de unul din fructele urmatoare: struguri albi curatati decoaja si seminte, stafide, pepene galben taiat cubulete sau mere verzitaiate cubulete.

Lasă un răspuns