Steak din nuca de mânzat la tigaie cu sos de piper verde

0

Steak din nuca de mânzat la tigaie cu sos de piper verde

Ingrediente 4 persoane

  • steak din nucă de mânzat 720 g
  • piper verde boabe 20 g
  • unt 50 g
  • ceapă echalote 50 g
  • cognac 20 ml
  • pătrunjel proaspăt 30 g
  • usturoi 10 g
  • smântână 40 ml
  • demi-glacé 180 m

MOD DE PREPARARE

  • Steak-ul de mânzat se gătește la tigaie, se deglasează cu cognac, se reduce, după care se scoate și se menține la cald.
  • Preparăm sosul de piper verde: se sotează ceapa cu piper verde boabe, se deglasează cu cognac, se reduce, se adaugă smântâna lichidă, sos demiglacé și se gătește încă 5 minute.
  • Sosul se blendează și la fi nal se adaugă boabe de piper întregi.

 

Lasă un răspuns