Steak din nuca de mânzat la tigaie cu sos de piper verde
Steak din nuca de mânzat la tigaie cu sos de piper verde
Ingrediente 4 persoane
- steak din nucă de mânzat 720 g
- piper verde boabe 20 g
- unt 50 g
- ceapă echalote 50 g
- cognac 20 ml
- pătrunjel proaspăt 30 g
- usturoi 10 g
- smântână 40 ml
- demi-glacé 180 m
MOD DE PREPARARE
- Steak-ul de mânzat se gătește la tigaie, se deglasează cu cognac, se reduce, după care se scoate și se menține la cald.
- Preparăm sosul de piper verde: se sotează ceapa cu piper verde boabe, se deglasează cu cognac, se reduce, se adaugă smântâna lichidă, sos demiglacé și se gătește încă 5 minute.
- Sosul se blendează și la fi nal se adaugă boabe de piper întregi.