Spata de porc la cuptor cu sos de piper

0

Spata de porc la cuptor cu sos de piper

INGREDIENTE 4 persoane

    • spată întreagă 900 g
    • sare și piper după gust

 

Ingrediente pentru sos:

  • unt 60 g
  • ceapă 30 g
  • smântână lichidă 80 ml
  • fond de vită 60 ml
  • cognac 20 ml
  • piper verde murat în oțet 10 g
  • sare după gust

 

MOD DE PREPARARE

  • Spata de porc se fierbe într-o supă de legume pentru aproximativ 30 minute.
  • Se scoate și se introduce la cuptor la temperatura de 180ºC, timp de 35 minute.
  • Separat se realizează sosul de piper din 30 g ceapă tocată sotată în unt, împreună cu 5 g piper murat în oțet, se deglasează cu cognac, se reduce și se adaugă fondul de vită și smântână lichidă.
  • La final sosul se blendează și se completează cu boabele de piper murat rămase.
  • Spata de porc se feliază și se servește cu sosul de piper

Lasă un răspuns