Spata de porc la cuptor cu sos de piper
Spata de porc la cuptor cu sos de piper
INGREDIENTE 4 persoane
- spată întreagă 900 g
- sare și piper după gust
Ingrediente pentru sos:
- unt 60 g
- ceapă 30 g
- smântână lichidă 80 ml
- fond de vită 60 ml
- cognac 20 ml
- piper verde murat în oțet 10 g
- sare după gust
MOD DE PREPARARE
- Spata de porc se fierbe într-o supă de legume pentru aproximativ 30 minute.
- Se scoate și se introduce la cuptor la temperatura de 180ºC, timp de 35 minute.
- Separat se realizează sosul de piper din 30 g ceapă tocată sotată în unt, împreună cu 5 g piper murat în oțet, se deglasează cu cognac, se reduce și se adaugă fondul de vită și smântână lichidă.
- La final sosul se blendează și se completează cu boabele de piper murat rămase.
- Spata de porc se feliază și se servește cu sosul de piper