Spaghetti cu sos bolognaise – reteta si mod de preparare

0

Spaghetti cu sos bolognaise

Ingrediente 8 persoane

  • spaghetti 500 g
  • carne tocată de vițel 600 g
  • morcovi 100 g
  • țelină 300 g
  • vin roșu 500 ml
  • pastă de tomate 80 g
  • usturoi 2 g
  • parmezan 30 g
  • ulei de măsline 30 ml
  • supă de vită 200 ml
  • rozmarin, cimbru după gust

MOD DE PREPARARE

  • Carnea se sotează într-o cratiță cu ulei de măsline.
  • Peste carne adăugăm legumele tăiate fin.
  • Deglasăm cu vin roșu, reducem, adăugăm supa de vită, pasta de tomate, usturoiul sfărâmat, ierburile aromate și se gătesc 30 de minute.
  • Pastele se fierb în apă cu sare timp de 7 minute, după care amestecăm cu sosul.
  • Se servesc cu parmezan ras deasupra.

Lasă un răspuns