Spaghetti cu sos bolognaise – reteta si mod de preparare
Spaghetti cu sos bolognaise
Ingrediente 8 persoane
- spaghetti 500 g
- carne tocată de vițel 600 g
- morcovi 100 g
- țelină 300 g
- vin roșu 500 ml
- pastă de tomate 80 g
- usturoi 2 g
- parmezan 30 g
- ulei de măsline 30 ml
- supă de vită 200 ml
- rozmarin, cimbru după gust
MOD DE PREPARARE
- Carnea se sotează într-o cratiță cu ulei de măsline.
- Peste carne adăugăm legumele tăiate fin.
- Deglasăm cu vin roșu, reducem, adăugăm supa de vită, pasta de tomate, usturoiul sfărâmat, ierburile aromate și se gătesc 30 de minute.
- Pastele se fierb în apă cu sare timp de 7 minute, după care amestecăm cu sosul.
- Se servesc cu parmezan ras deasupra.