Sote de vita provençale – reteta si mod de preparare

0

Sote de vita provençale

Ingrediente 4 porții

  • spată mânzat muschiul gros 900 g
  • ceapă 60 g
  • usturoi 5 g
  • ciuperci 200 g
  • ardei gras 150 g
  • roșii 150 g
  • măsline verzi 100 g
  • fond de vită 400 ml
  • foi de dafin 0.5 g
  • cimbru, rozmarin 0.5 g
  • pastă de tomate 60 g
  • unt 50 g
  • sare și piper după gust
  • ulei 20 ml
  • făină 15 g

MOD DE PREPARARE

  • Carnea se taie în cuburi de 2 centimetri și se condimentează cu sare și piper.
  • Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt. Roșiile se opăresc în apă fierbinte, se curăță de coajă și semințe și se taie cubulețe.
  • Se curăță ciupercile, se feliază și se prăjesc în unt timp de 5-6 minute. Bucățile de carne se prăjesc în ulei timp de 20 de minute peste care se adaugă ceapa, se pudrează cu făină și continuăm prăjirea pentru încă 10 minute.
  • Apoi se adaugă fondul de vită, pasta de tomate, ierburile aromate, usturoiul și cuburile de roșii.
  • Sote-ul rezultat se fierbe la foc mic timp de o oră.
  • Când carnea este gata se scoate, se scurge și se menține la cald.
  • Peste sosul rezultat se adaugă ardei gras și se continuă fierberea pentru încă 10 minute.
  • Legătura de plante aromate se scoate și se reglează consistența sosului cu un amestec de unt și făină, iar înainte cu 10 minute de servire se adaugă carnea, măslinele, ciupercile și se lasă la foc mic pentru uniformizarea gustului.

Lasă un răspuns