Soté de vita Bourghinion – reteta si mod de preparare

0

Soté de vita Bourghinion

Ingrediente 4 persoane

  • carne de vită 720 g
  • vin roșu 200 ml
  • morcov 60 g
  • ceapă roșie 50 g
  • ulei de fl oarea soarelui 30 ml
  • concentrat de vită (demi-glacé) 250 ml
  • cimbru, foi de dafin după gust
  • țelină frunze 40 g
  • pastă de tomate 60 g
  • ciuperci 40 g
  • bacon 30 g
  • toast 20 g
  • sare după gust

MOD DE PREPARARE

  • Carnea de vită se taie cuburi și se marinează în vin roșu cu: ceapă, morcovi, cimbru și foi de dafin timp de 12 -24 ore.
  • Se scoate carnea din marinată, se sotează în ulei împreună cu legumele, se deglasează cu vin roșu și marinată, se reduce, se adaugă demi-glacé, pasta de tomate, se îngroașă și se asezonează.
  • Se servește cu garnitură Grand Merre obținută din ciuperci, bacon, ceapă, crutoane.

Lasă un răspuns