Soté de vita Bourghinion – reteta si mod de preparare
Soté de vita Bourghinion
Ingrediente 4 persoane
- carne de vită 720 g
- vin roșu 200 ml
- morcov 60 g
- ceapă roșie 50 g
- ulei de fl oarea soarelui 30 ml
- concentrat de vită (demi-glacé) 250 ml
- cimbru, foi de dafin după gust
- țelină frunze 40 g
- pastă de tomate 60 g
- ciuperci 40 g
- bacon 30 g
- toast 20 g
- sare după gust
MOD DE PREPARARE
- Carnea de vită se taie cuburi și se marinează în vin roșu cu: ceapă, morcovi, cimbru și foi de dafin timp de 12 -24 ore.
- Se scoate carnea din marinată, se sotează în ulei împreună cu legumele, se deglasează cu vin roșu și marinată, se reduce, se adaugă demi-glacé, pasta de tomate, se îngroașă și se asezonează.
- Se servește cu garnitură Grand Merre obținută din ciuperci, bacon, ceapă, crutoane.