Softiștii români cuceresc din nou medalia de AUR

0

Softiștii români cuceresc din nou medalia de AUR la World Summit Awards, cea mai importantă competiție mondială a profesioniștilor IT

 

Câștigând pentru a treia oară World Summit Awards, competiție desfășurată sub egida ONU, SIVECO reușește un record unic în istoria competiției și pune România în topul elitei mondiale în inovație digitală, informeaza Agerpres.

Polarizând atenția elitei mondiale a profesioniștilor IT, World Summit Awards (WSA), cea mai prestigioasă competiție de IT, desfășurată sub egida ONU, a atras și anul acesta aplicații din 178 de state membre ale ONU dintre care în finală au ajuns peste 450.

SIVECO România a reprezentat țara noastră cu aplicația ‘Kazakhstan, land of the great steppe’(‘Kazahstan, țara marii stepe’) și a obținut marele premiu la categoria Cultură & Turism. https://www.worldsummitawards.org/winner/kazakhstan-the-land-of-the-great-steppe/

Câștigătorii WSA au fost selectați de către un juriu format din experți internaționali în domeniul TIC, în două runde de evaluare, fiecare stat membru ONU fiind eligibil pentru a desemna un singur produs pentru fiecare categorie la World Summit Awards.

Acesta este cel de-al treilea titlu mondial WSA obținut de SIVECO — după cele câștigate în 2005 („Cel mai bun conținut educațional interactiv din lume’) și în 2013 (pentru proiectul „Școli speciale Portal — CES (Conținut educațional multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaționale speciale)’).

Prin performanța din acest an, SIVECO reușește un veritabil record la nivel mondial, deoarece nicio altă companie nu a mai primit vreodată atât de multe titluri WSA.

‘Suntem extrem de onorați și foarte mândri de această realizare! Nu este doar victoria SIVECO, este și victoria României și suntem bucuroși că am reușit să punem steagul României pe un podium atât de select. Am câștigat trei premii World Summit până în prezent, cu trei proiecte, în trei categorii diferite. WSA este cea mai de preț distincție care poate fi acordată unui proiect IT la nivel mondial. Recunoașterea calității de lideri în inovație digitală, într-o competiție globală sub egida ONU, de atât de multe ori, demonstrează că avem un impact pozitiv asupra societății, respectându-ne misiunea de a aduce progres acolo unde ne implicăm cu talentul, competențele și resursele noastre. Proiectul cu care SIVECO România a reușit să se impună în acest an revoluționează modul în care utilizatorul interacționează cu un material de promovare al unei țări. Practic, prin această veritabilă enciclopedie digitală fluidă, transformăm prezentarea de informație într-o experiență a cunoașterii’, declară Florin Ilia, Președinte și Director General al SIVECO România.

Lasă un răspuns