Smoothie de rodie – pentru multimea de beneficii nutritionale

1

Smoothie de rodie

Portii: 2 

Rodia rubinie oferă acestei băuturi nu prea dulci o multime de beneficii nutritionale.

  • 1/2 cană suc de rodie – 125 ml
  • 1 cană zmeură proaspătă sau la conservă, scursă – 250 ml
  • 1 banana
  • 1/2 cană afine proaspete sau congelate -125 ml
  • 2 linguri melasă de rodie din comert sau melasă simplă- 25 ml
  • 1 lingură suc de lămâie proaspăt stors – 15 ml

Puneti sucul de rodie, zmeura, banana, afinele, melasa si sucul de lămâie intr-un blender. Amestecati până devine fin.

Smoothie de rodie

Despre rodie

Dusman al teniei, acest fruct prea putin cunoscut este studiat în prezent de cercetători. Inimă, sânge, intestin, prostată rodia le ajută să functioneze mai bine, pentru sănătatea organismului. Este folosită pentru a mări libidoul, dar si pentru a calma tusea persistentă. In plus, are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene si antivirale.

Rodia este bogată in vitamina C si in alti antioxidanti (polifenoli) – mai ales semintele si sucul său (fructul presat). Aceste proprietăți sunt date in special de polifenolii din rodie, taninuri numite punicalagine, care au, după toate aparentele, efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare si prote-jează împotriva anumitor cancere si tulburări neurologice.

Mai multe studii au relevat că un consum regulat de suc de rodie poate combate anumiti factori de risc cardiovascular, reducând valoarea sistolică a tensiunii.

Un studiu realizat la Universitatea din California pe 46 de bărbati afectati de un cancer al prostatei cărora li s-a administrat suc de rodie a scos in evidentă o evolutie a valorilor obtinute la testul PSA (antigen specific prostatic). In plus, sucul de rodie ar incetini evolutia anumitor tipuri de cancer (de colon, de sân etc).

Sucul de rodie are, de asemenea, un efect neuroprotector; ar putea ameliora simptomele nou-născutilor al căror creier a fost afectat de un deficit de oxigen sau pe cele ale bolnavilor de Alzheimer. Cititi mai mult despre beneficiile rodiei AICI.

Va doresc o viata sanatoasa!!!

1 Comentariu
  1. […] Smoothie de rodie – pentru multime de beneficii nutritionale […]

Lasă un răspuns