Sauerkraut alsacian

0

Sauerkraut alsacian

INGREDIENTE 4 persoane

  • fleică de porc 200 g
  • crenwurști 100 g
  • picioare de porc 150 g
  • bacon afumat 100 g
  • ceapă albă 80 g
  • varză acră 180 g
  • foi de dafin 4 buc
  • cuișoare 5 buc
  • zahăr 50 g
  • oțet 15 ml
  • sare și piper după gust
  • cartofi 125 g
  • ienupăr 4-5 boabe
  • vin alb 200 ml
  • morcovi 60 g
  • (cimbru, pătrunjel verde, piper boabe) bouqet garni 1 legatură

MOD DE PREPARARE

  • Fleica de porc se opărește și se pune la fiert în apă cu legatura de plante aromatice, morcovul tăiat rondele și o jumătate de ceapă în care se înfi g 4 cuișoare.
  • Separat se călește într-o cratiță restul de ceapă tocată în ulei peste care adăugăm varza murată taiată fi deluță, boabele de ienupăr și vinul alb, după care se acoperă și se lasă la foc timp de 30 minute.
  • Adaugăm apoi picioarele de porc, baconul feliat și crenwurștii.
  • Separat se curață cartofii și se fi erb în apă cu sare.
  • Se servește cald pe platou, varza cu bucățile de carne, cartofii fierți cu garnitură de muștar și castraveți murați.

Lasă un răspuns