Salata de paste cu hrisca (fara gluten)
Salata de paste cu hrisca (fara gluten)
Ingrediente:
- 250 g penne hrisca bio
- 1 dovlecel (~230 g)
- 1/2 ardei kapia (60g)
- 1/2 ardei iute verde (5 g)
- 5 fire ceapa verde (50 g)
- 1/4 legatura marar
- 1 fir de leustean
- 2 lg ulei de masline (presat la rece)
- sare roz de Himalaya (dupa gust)
- zeama de la 1/2 lamaie / 1/2 lg otet
- apa (2.5 l) si sare (1 lingurita) pentru fiert pastele
Mod de preparare:
- Intr-un vas punem apa impreuna cu lingurita de sare si aducem la punctul de fierbere;
- Adaugam pastele si lasam pe foc 7 minute;
- Intre timp ne ocupam de dovlecelul spalat si uscat caruia ii curatam partial coaja, il taiem in 4 felii si il punem intr-un vas cu o lingura ulei masline si 5 g sare roz de Himalaya;
- Incingem tigaia grill si punem feliile de dovlecel 30 de secunde pe fiecare parte, apoi le scoatem pe un platou la racit;
- Dupa ce s-au racit taiem fiecare felie in 3-4 fasii (depinde de grosimea acesteia) si le taiem oblic in bucati de 3-4 cm;
- Strecuram pastele si le punem intr-un vas cu apa rece pentru 2-3 minute. Le punem apoi intr-o sita si dupa ce s-au scurs le transferam intr-un vas cu margini inalte;
- Spalam ceapa, ardeiul, leusteanul si mararul si le zvantam. Taiem ardeiul in fasii si apoi il taiem oblic in bucati de 3-4 cm, tot oblic taiem si firele de ceapa. Taiem ardeiul iute felii subtiri, tocam leustesteanul marunt, iar la marar rupem frunzulitele. Punem totul peste paste;
- Adaugam o lingura de ulei de masline (si eventual sare daca simtiti nevoia) si amestecam miscand vasul cu paste.