Salata de paste cu hrisca (fara gluten)

0

Salata de paste cu hrisca (fara gluten)

Ingrediente:

  • 250 g penne hrisca bio
  • 1 dovlecel (~230 g)
  • 1/2 ardei kapia (60g)
  • 1/2 ardei iute verde (5 g)
  • 5 fire ceapa verde (50 g)
  • 1/4 legatura marar
  • 1 fir de leustean
  • 2 lg ulei de masline (presat la rece)
  • sare roz de Himalaya (dupa gust)
  • zeama de la 1/2 lamaie / 1/2 lg otet
  • apa (2.5 l) si sare (1 lingurita) pentru fiert pastele

Mod de preparare:

  • Intr-un vas punem apa impreuna cu lingurita de sare si aducem la punctul de fierbere;
  • Adaugam pastele si lasam pe foc 7 minute;
  • Intre timp ne ocupam de dovlecelul spalat si uscat caruia ii curatam partial coaja, il taiem in 4 felii si il punem intr-un vas cu o lingura ulei masline si 5 g sare roz de Himalaya;
  • Incingem tigaia grill si punem feliile de dovlecel 30 de secunde pe fiecare parte, apoi le scoatem pe un platou la racit;
  • Dupa ce s-au racit taiem fiecare felie in 3-4 fasii (depinde de grosimea acesteia) si le taiem oblic in bucati de 3-4 cm;
  • Strecuram pastele si le punem intr-un vas cu apa rece pentru 2-3 minute. Le punem apoi intr-o sita si dupa ce s-au scurs le transferam intr-un vas cu margini inalte;
  • Spalam ceapa, ardeiul, leusteanul si mararul si le zvantam. Taiem ardeiul in fasii si apoi il taiem oblic in bucati de 3-4 cm, tot oblic taiem si firele de ceapa. Taiem ardeiul iute felii subtiri, tocam leustesteanul marunt, iar la marar rupem frunzulitele. Punem totul peste paste;
  • Adaugam o lingura de ulei de masline (si eventual sare daca simtiti nevoia) si amestecam miscand vasul cu paste.

Lasă un răspuns