Rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika

0

Rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika

INGREDIENTE 4 persoane

  • piept de porc 1 kg
  • cârnați picanți 400 g
  • ulei 10 ml
  • sare, piper, boia după gust
  • usturoi 10 g
  • cimbru 3 g
  • smântână 100 ml
  • ceapă 30 g
  • făină 15 g
  • supă de oase 120 ml

MOD DE PREPARARE

  • Se taie pieptul de porc în două de-a lungul fi brei, aplatizăm, condimentăm cu sare, piper, cimbru, boia și usturoi pisat.
  • Cârnatul picant se așează pe bucata de piept, se rulează, și se leagă cu sfoară alimentară.
  • Rulada se colorează la grătar pe toată suprafața, după care se introduce la cuptor, pe un grătar (dedesubtul grătarului se pune o tavă colectoare) timp de 35 min. la 175ºC.
  • Separat se realizează sosul din ceapă, usturoi, boia, cimbru, făină, supă de oase și jiul rezultat în tava colectoare de la gătirea ruladei.
  • Sosul rezultat se strecoară și se adaugă smântâna. Se poate servi cu garnitură de piure de cartofi .

Lasă un răspuns