Rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika
Rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika
INGREDIENTE 4 persoane
- piept de porc 1 kg
- cârnați picanți 400 g
- ulei 10 ml
- sare, piper, boia după gust
- usturoi 10 g
- cimbru 3 g
- smântână 100 ml
- ceapă 30 g
- făină 15 g
- supă de oase 120 ml
MOD DE PREPARARE
- Se taie pieptul de porc în două de-a lungul fi brei, aplatizăm, condimentăm cu sare, piper, cimbru, boia și usturoi pisat.
- Cârnatul picant se așează pe bucata de piept, se rulează, și se leagă cu sfoară alimentară.
- Rulada se colorează la grătar pe toată suprafața, după care se introduce la cuptor, pe un grătar (dedesubtul grătarului se pune o tavă colectoare) timp de 35 min. la 175ºC.
- Separat se realizează sosul din ceapă, usturoi, boia, cimbru, făină, supă de oase și jiul rezultat în tava colectoare de la gătirea ruladei.
- Sosul rezultat se strecoară și se adaugă smântâna. Se poate servi cu garnitură de piure de cartofi .