Rasol de porc cu linte

0

Rasol de porc cu linte

INGREDIENTE 4 persoane

  • rasol de porc 1500 g
  • cabanos 100 g
  • bacon 80 g
  • ceapă 80 g
  • praz 50 g
  • usturoi 30 g
  • morcov 80 g
  • linte roșie 500 g
  • pătrunjel verde 20 g
  • țelină verde 90 g
  • cuișoare,
  • bouquet garni
  • sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  • Se începe prin opărirea rasolului de porc în apă demi-sărată, după care se scoate și se pune la fiert într-o oală cu apă rece la foc mic. Când sunt fierte se scurg și se trec printr-un jet de apă rece.
  • Ceapa se curăță, se taie în două și se înfig în acestea 5-6 cuișoare.
  • Morcovii și prazul se curăță, se spală și se taie rondele.
  • Într-o cratiță se fierbe lintea împreuna cu morcovii, prazul, usturoiul, ceapa și bouquet-ul garni.
  • După 20 minute se adaugă rasolul de porc, baconul și cabanosul și se mai fierb încă 10 minute împreună.
  • La sfârșit reglăm gustul cu sare și piper și se servește cald, tranșat împreună cu garnitura de legume cabanosul și baconul.

Lasă un răspuns