Rasol de porc cu linte
Rasol de porc cu linte
INGREDIENTE 4 persoane
- rasol de porc 1500 g
- cabanos 100 g
- bacon 80 g
- ceapă 80 g
- praz 50 g
- usturoi 30 g
- morcov 80 g
- linte roșie 500 g
- pătrunjel verde 20 g
- țelină verde 90 g
- cuișoare,
- bouquet garni
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Se începe prin opărirea rasolului de porc în apă demi-sărată, după care se scoate și se pune la fiert într-o oală cu apă rece la foc mic. Când sunt fierte se scurg și se trec printr-un jet de apă rece.
- Ceapa se curăță, se taie în două și se înfig în acestea 5-6 cuișoare.
- Morcovii și prazul se curăță, se spală și se taie rondele.
- Într-o cratiță se fierbe lintea împreuna cu morcovii, prazul, usturoiul, ceapa și bouquet-ul garni.
- După 20 minute se adaugă rasolul de porc, baconul și cabanosul și se mai fierb încă 10 minute împreună.
- La sfârșit reglăm gustul cu sare și piper și se servește cald, tranșat împreună cu garnitura de legume cabanosul și baconul.