Rasol de porc cu ienibahar si mamaliga

0

Rasol de porc cu ienibahar si mamaliga

INGREDIENTE 4 persoane

  • rasol de porc 1500 g
  • morcov 150 g
  • țelină 150 g
  • unt 50 g
  • ulei 50 ml
  • fond de vită 3000 ml
  • mălai 200 g
  • lapte 1500 ml
  • vin de Porto 100 ml
  • cimbru, foi de dafin
  • bouquet garni
  • salvie
  • sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  • Rasolul de porc se sotează în unt și ulei, peste care se adaugă bouquet garni-ul, ienibaharul, vinul de Porto și se reduce alcoolul.
  • Se completează cu demi-glace, se fi erbe pentru aproximativ 2-3 ore, după care rasolul se scoate și se gătește la cuptor timp de o oră.
  • La fi nalul coacerii se adaugă jiul și se continuă coacerea pentru încă 10 minute.
  • Se prepară mămăliga din lapte fiert împreună cu salvie, cimbru și foi de dafin.
  • Peste lapte se adaugă mălaiul și se fi erbe timp de 20 minute la foc mic.
  • Rasolul de porc se servește cald împreună cu sosul rezultat din coacerea lui și cu garnitură de mămăligă gratinată cu cașcaval.

Lasă un răspuns