Rasol de porc cu ienibahar si mamaliga
Rasol de porc cu ienibahar si mamaliga
INGREDIENTE 4 persoane
- rasol de porc 1500 g
- morcov 150 g
- țelină 150 g
- unt 50 g
- ulei 50 ml
- fond de vită 3000 ml
- mălai 200 g
- lapte 1500 ml
- vin de Porto 100 ml
- cimbru, foi de dafin
- bouquet garni
- salvie
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Rasolul de porc se sotează în unt și ulei, peste care se adaugă bouquet garni-ul, ienibaharul, vinul de Porto și se reduce alcoolul.
- Se completează cu demi-glace, se fi erbe pentru aproximativ 2-3 ore, după care rasolul se scoate și se gătește la cuptor timp de o oră.
- La fi nalul coacerii se adaugă jiul și se continuă coacerea pentru încă 10 minute.
- Se prepară mămăliga din lapte fiert împreună cu salvie, cimbru și foi de dafin.
- Peste lapte se adaugă mălaiul și se fi erbe timp de 20 minute la foc mic.
- Rasolul de porc se servește cald împreună cu sosul rezultat din coacerea lui și cu garnitură de mămăligă gratinată cu cașcaval.