Rasol alb cu sos de hrean – reteta si mod de preparare
Rasol alb cu sos de hrean
Ingrediente 4 porții
- rasol mânzat dezosat 1 kg
- ceapă 70 g
- țelină 70 g
- pătrunjel rădăcină 30 g
- morcov 50 g
- păstârnac 40 g
- cimbru
- foi de dafin, cuișoare, piper boabe după gust
- hrean în conservă 10 g
- smântănă lichidă 90 ml
- făină 10 g
- sare după gust
MOD DE PREPARARE
- Carnea se pune la fiert în 4 litri de apă și se fierbe timp de 2 ore după care se adaugă legumele curățate și tăiate cuburi mari, sare și condimente (foi de dafin, cuișoare, cimbru).
- După aproximativ 40 de minute se verifică consistența cărnii, iar legumele trebuie să fie ușor tari.
- Carnea se scoate și se taie în felii pe care le menținem la cald.
- Sosul se realizează din 250 ml supă rezultată din fierberea cărnii în care se adaugă hreanul din conservă și smântâna.
- Se condimentează cu sare și piper și se reglează consistența cu un rântaș de făină.
- Se napează rasolul feliat pe care îl servim cu garnitură de legume fierte.