Rasol alb cu sos de hrean – reteta si mod de preparare

0

Rasol alb cu sos de hrean

Ingrediente 4 porții

  • rasol mânzat dezosat 1 kg
  • ceapă 70 g
  • țelină 70 g
  • pătrunjel rădăcină 30 g
  • morcov 50 g
  • păstârnac 40 g
  • cimbru
  • foi de dafin, cuișoare, piper boabe după gust
  • hrean în conservă 10 g
  • smântănă lichidă 90 ml
  • făină 10 g
  • sare  după gust

MOD DE PREPARARE

  • Carnea se pune la fiert în 4 litri de apă și se fierbe timp de 2 ore după care se adaugă legumele curățate și tăiate cuburi mari, sare și condimente (foi de dafin, cuișoare, cimbru).
  • După aproximativ 40 de minute se verifică consistența cărnii, iar legumele trebuie să fie ușor tari.
  • Carnea se scoate și se taie în felii pe care le menținem la cald.
  • Sosul se realizează din 250 ml supă rezultată din fierberea cărnii în care se adaugă hreanul din conservă și smântâna.
  • Se condimentează cu sare și piper și se reglează consistența cu un rântaș de făină.
  • Se napează rasolul feliat pe care îl servim cu garnitură de legume fierte.

Lasă un răspuns