Pui Caprese – reteta, ingrediente si mod de preparare
Pui Caprese
- 2 piepti de pui dezosati
- 2 cepe rosii
- 4 catei de usturoi
- 2 lingurite boia de ardei
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 400 gr mozzarella proaspata
- 5 rosii
- frunze de busuioc
- 5 linguri ulei de masline.
MOD DE PREPARARE
- Taiem pieptul de pui cubulete si il amestecam cu ceapa taiata cubulete mici, usturoiul zdrobit, sare, piper, boia si 3 linguri ulei de masline. Lasam amestecul la marinat 2-3 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
- Dupa trecerea timpului de marinare, rasturnam tot amestecul intr-o tigaie teflonata, fara alt adaos de grasime si il prajim timp de aproximativ 10 minute.
- Ungem un vas termorezistent cu 2 linguri ulei demasline. Captusim fundul vasului cu felii de rosii, apoi adaugam felii de mozzarella si frunzulite de busuioc.
- Adaugam apoi jumatate din cantitatea de pui, acoperim cu rosii, adaugam cealalta jumatate din carnea de pui, frunzulite de busuioc si la sfarsit incheiem cu felii de mozzarella.
- Dam la cuptor timp de 30-40 de minute pana se gratineaza frumos.