Pot au feu – reteta, ingrediente si mod de preparare
Pot au feu
Ingrediente 8 persoane
- piept de mânzat 2.5 kg
- morcovi 200 g
- ceapă 70 g
- praz 200 g
- țelină verde 200 g
- ridichie albă 220 g
- cartofi 300 g
- dovlecei 250 g
- castraveți murați în oțet 150 g
- muștar 100 g
- bouquet garni (foi de dafin cimbru, piper boabe) după gust
MOD DE PREPARARE
- Într-o oală se fierb bucățile de carne în apă rece cu sare.
- După ce a dat în clocot se îndepărtează spuma.
- Adaugăm morcovi, piper boabe, bouqet garni, țelină verde și ridichie albă tăiată în bucăți.
- Se fierbe la foc mic timp de 20 min., după care adăugăm prazul și cartofii.
- Carnea se scoate din supă pe un platou, la fel și legumele.
- Acestea sunt servite calde cu muștar și castraveciori murați în oțet.