Postul – un miracol în spirala vieții. Mănâncă, posteşte şi trăieşte mai mult!

8

   ŞTIINŢA MEDICALĂ REDESCOPERĂ POSTUL CU REZULTATE REMARCABILE

Știinţa medicală din SUA cât şi din URSS a redescoperit metoda originală de vindecare a naturii – POSTUL – cu rezultate numite adesea senzaţionale.

   Numită în URSS cura de înfometare, metoda de a posti utilizând numai apă distilată a fost utilizată de doctorii sovietici ca reprezentând un tratament încununat cu succes în cazul mai multor boli … incluzând boli de piele şi de metabolism, astmul bronşic, hiprtensiunea, pietrele la vezica biliară, tumorile, pancreatita, formele incipiente de rigidizare a arterelor şi artrita.

    Cele mai spectaculoase rezultate legate de înfometarea supravegheată au fost raportate în 1972 de către Dr. Iuri Nicolaev de la Institutul de Cercetări Psihiatrice din Moscova unde aproximativ 7000 pacienţi prezentând boli psihice, cu forme primare şi lente de schizofrenie, au răspuns favorabil la tratamentul prin post.

    Subliniind faptul că un astfel de post-tratament trebuie să fie efectuat numai sub strictă supraveghere, Dr. Nicolaev a spus: “Tratamentul prin înfometare oferă întregului sistem nervos şi creierului o odihnă binefăcătoare. Corpul este curăţit de toxine, iar ţesuturile şi glandele sunt refăcute. Odihnind creierul oferim o bază pentru tratamentul bolilor neuropsihice”.

postul-11

    Postul a fost, de asemenea, utilizat ca tratament psihiatric în SUA. Persoane cu faze grele de schizofrenie au fost tratate într-un spital, prin post (utilizând numai apă distilată) timp de 16 … 81 zile de către un psihiatru din California de Nord, conform unui raport din 1972.

    Postul a fost, de asemenea, utilizat la tratamentul diferitelor boli în Spitalul General din Philadelphia. Multe spitale şi instituţii medicale de vârf urmăresc rapoartele cu rezultatele acestora.

     Paul C. Bragg a supravegheat postul multor mii de persoane în ultimii 60 ani cu rezultate desemnate adesea ca miraculoase şi încurajatoare. De fapt, ştiinţa medicală nu face altceva decât să redescopere tratamentul prescris de părintele medicinii – Hypocrate – însăşi reţeta naturii … miracolul postului.

“Păstrarea sănătăţii reprezintă o datorie morală şi religioasă întrucât sănătatea este baza tuturor virtuţilor sociale. Noi nu mai putem fi folositori fără sănătate”.

    Dr. Samuel Johnson părintele enciclopediilor – Postul curăţă şi îndepărtează micile şi multiplele elemente care se acumulează rapid şi deranjează inima şi mintea.

     Prin post se reface legătura noastră cu Dumnezeu.

 

SPIRALA VIEŢII

Prezentaţi semne de îmbătrânire prematură !
– Pe spirală: pierderea dinţilor, subţierea părului, slăbirea vederii, îngustarea
glandelor salivare, slăbirea auzului, presiune arterială ridicată, rigidizarea
articulaţiilor …
– Alăturat = Tot ce faceţi vi se pare a fi un efort ?
– Aţi început să vă pierdeţi sănătatea pielii şi vigoarea muşchilor ? Vă irită
lucrurile mărunte ?
– Aţi început să uitaţi ? Sunteţi confuz ?
– Vocea a început să slăbească ?
– Vederea a început să se întunece ?
– Vă tremură mâinile ?
– Au început să slăbească facultăţile mintale şi senzoriale ?
– Şchiopătaţi puţin când mergeţi ?
– Vă pierdeţi răsuflarea când urcaţi scările ?
– Cât este de drept spatele dvs. ?
– Scârţîie articulaţiile dvs. ?
– Cum vă adaptaţi la frig şi căldură ?
Răspundeţi-vă singur la această întrebare importantă:
“Vă simţiţi mai slăbit ca altădată ?

     Atunci luaţi astăzi o hotărâre!!!

postul-1

        Tuturor ne place viaţa. Prin urmare, dorinţa de a trăi cât mai mult este cât se poate de legitimă. Dar vedem la cei în vârstă că, odată cu trecerea timpului, vivacitatea diminuează, memoria slăbeşte, vederea se deteriorează, ca să nu mai vorbim de diferitele boli cronice care pot apare. Ceea ce am vrea cu toţii ar fi să trăim atât cât este necesar de mult, cât mai mult, dar într-o stare de sănătate perfectă, cu o integritate fizică foarte bună, cu tonus, vigoare şi entuziasm.

      Există o vârstă cronologică a organismului, care arată timpul scurs de la momentul naşterii până la un anumit moment, şi o vârstă biologică, care arată cât de „uzat” este organismul la momentul respectiv. Îmbătrânirea, aşa cum o ştim, se însoţeşte de această „uzură” a trupului, reflectată sub forma diferitelor disfuncţionalităţi sau a bolilor cronice aşa-zis „specifice” înaintării în vârstă. Încetinirea şi chiar stoparea procesului de îmbătrânire înseamnă de fapt menţinerea unei vârste biologice tinere, în ciuda avansării în vârsta cronologică.

 • Studii realizate în diferite ţări pe oameni din generaţii care au suferit de foamete într-o anumită perioadă a vieţii au arătat că aceştia au trăit considerabil mai mult decât cei din aceleaşi generaţii care au mâncat normal sau chiar au făcut excese. Aşadar, scăderea aportului caloric zilnic ar fi un prim factor pentru creşterea speranţei de viaţă, a vârstei cronologice.
 • Un alt factor care se pare că influenţează funcţionalitatea trupului este IGF-1, insulin-like growth factor 1 – factorul de creştere asemănător insulinei. S-a observat că nivelul crescut al IGF-1, la adult, indică îmbătrânire biologică sau existenţa riscului de a face cancer sau alte boli. Producerea acestui factor de către organism este susţinută de aportul proteic zilnic. Postul negru sau cel aşa-zis incomplet, prin reducerea aportului proteic, face ca nivelul IGF să diminueze, împreună cu vârsta biologică şi cu riscul de a face cancer. De asemenea, postul alimentar conduce la scăderea glucozei şi a colesterolului în sânge, ceea ce face să se diminueze riscul de diabet zaharat şi boli cardiovasculare.

      S-a observat că postul alimentar ajută foarte mult nu doar la reducerea aportului caloric şi proteic şi, prin aceasta, la reîmprospătarea sistemului metabolic al trupului, ci şi la eliminarea riscului de ne îmbolnăvi de diferite boli care sunt pe primele locuri în lume în prezent ca şi cauze de deces – bolile cardiovasculare, cancerul şi diabetul zaharat. Cu alte cuvinte, postul ajută la scăderea gradului de „uzură” al trupului şi, implicit, a vârstei biologice.

postul-4-672x378  

Postul este mai uşor decât oricare dietă.
Postul este adaptabil unei vieţi tumultoase.
Postul reprezintă modul cel mai rapid de a pierde kilogramele în plus.
Postul oferă corpului o odihnă fizică.
Postul este utilizat cu succes în tratamentul multor boli fizice.
Postul poate duce la o pierdere în greutate de până la 5 Kg sau mai mult în prima săptămână.
Postul reduce colesterolul şi nivelul tensiunii arteriale.
Postul reprezintă o experienţă de liniştire, reducând adesea tensiunea nervoasă şi insomnia.
Postul conduce la formarea unor obiceiuri înbunătăţite de dietă.
Postul induce frecvent o senzaţie de euforie, o “înălţare” naturală.
Postul măreşte plăcerea de a mânca.
Postul contribuie la refacere şi la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Postul are un rezultat energetic şi nu debilitează.
Postul conferă adesea o vigoare sexuală.
Postul ajută procesul de eliminare.
Postul ajută la modificarea sau la renunţarea la obiceiurile de a fuma, de a bea şi de a folosi medicamente sau droguri.
Postul reprezintă un regulator care educă corpul spre a consuma numai atât cât îi este necesar.
Postul ne oferă timp liber, întrucât renunţăm la orele pierdute la cumpărături, în bucătărie şi la masă.
Postul eliberează corpul de toxine făcându-i un duş interior.
Postul nu privează corpul de substanţele nutritive esenţiale.
Postul poate fi utilizat pentru a descoperi sursele alergiilor în alimente.
Postul este utilizat cu eficacitate în tratamentul schizofreniei şi a altor boli
mintale. Cu o supraveghere corespunzătoare, postul poate fi tolerat uşor până la patru săptămâni.
Prin post nu se acumulează apetitul; chinurile de foame dispar după o zi sau două.
Postul reprezintă o rutină în regnul animal.
Postul reprezintă o experienţă obişnuită a omului de la începutul existenţei sale.
Postul este un ritual în toate religiile; numai în Biblie se fac 77 de referiri.
Postul în condiţii corespunzătoare nu prezintă nici un pericol.
Postul nu reprezintă inaniţie ci este cura de vindecare a naturii.

    NATURA LUCREAZĂ ÎNCET – DAR SIGUR

    De fiecare dată cânt postiţi veţi remarca tot mai multă libertate de mişcare în articulaţiile corpului dvs. Simţământul eliberării de povara anilor va înlocui acel simţământ al rigidităţii în mişcare. Aceasta mulţumită postului şi hranei naturale.

 

postul-10-768x281

Cu drag,

Florentina Ilisei

8 Comentarii
 1. Brinzan Veronica spune

  asa ca de luni doua saptamani de post.sa ne ajute Dumnezeu!

 2. Paula Pricopie spune

  MULTUMESC FRUMOS IMI PLACE MULT POSTARILE SUNT DESCHISA SA ACUMULEZ F MULTE LUCRURI MI AM FACUT O EVALUARE SI MI A ESIT APROAPE BINE IMI PLACE SA AM GRIJA DE MINE VIRSTA BIOLOGICA MI A ESIT CU 8 ANI M AI TINARA

 3. Paula Pricopie spune
 4. Vicky Dinache spune

  Adevărat

 5. Liliana Malinoiu spune

  Cam asa este!

 6. Georgeta-Elena Muntean spune

  De la 1 august avem post 2 saptamani. Daca s ar posti asa cum a hotarat biserica cele 4 posturi mari ar fi bine pentru organism plus o zi pe saptamana la alegere de post negru, plus vinerea si miercurea ar fi perfect pentru organism

 7. Popescu Gicu spune

  Prin post si rugâciune / Pe piciore te vei pune …

 8. Vararu Verginia spune

  Adevarat amin

Lasă un răspuns