Porc dulce acrisor

0

Porc dulce acrisor

INGREDIENTE 4 persoane

  • spată de porc dezosată, degresată 680 g
  • ananas din conservă 150 g
  • ardei gras 120 g
  • ceapă 70 g
  • sare și piper după gust
  • usturoi 10 g

Ingrediente pentru sos:

  • pastă de tomate 40 g
  • zahăr 100 g
  • ulei de susan 12 ml
  • sos de soia 24 ml
  • amidon 30 g

MOD DE PREPARARE

  • Carnea se taie în cubulețe, se marinează 20 de minute într-un amestec compus din usturoi tocat, sare, piper, sos de soia și jumătate din cantitatea de amidon.
  • Cuburile de carne se prăjesc în baie de ulei; se scot și se mențin la cald. Ardeii, ceapa și ananasul se taie în triunghiuri.
  • Sosul se realizează prin caramelizarea zahărului pe care îl stingem cu sucul rămas de la ananasul în conservă, amestecat în prealabil cu cealaltă jumătate din cantitatea de amidon.
  • Se adaugă peste sos legumele tăiate, uleiul de susan, cuburile de carne prăjite și se continuă fi erberea timp de 5 minute.
  • Se servește cald împreună cu o garnitură de orez cu curry.

Lasă un răspuns