Polenul de albine – proprietati si beneficii de neimaginat

2

   Polenul de albine e un aliment alcalin considerat de nutritionisti unul dintre cele mai complexe produse alimentare din natură.

  Printre beneficiile sale se numără:

 • Un nivel ridicat de antioxidanti care contribuie la cresterea longevității prin neutralizarea radicalilor liberi. In plus, antioxidantii imbunătătesc efectele plantelor medicinale.
 • Este un afrodisiac puternic si imbunatateste fertilitatea. Polenul poate reduce problemele prostatei si poate regenera organele sexuale, datorită continutului său bogat in substante seminale. Oamenii care suferă de hipotensiune pot avea o functie deficitară a glandelor sexuale. Polenul de albine creste presiunea sanguină la aceste persoane, îndeosebi dacă este luat împreună cu algele kelp, si poate imbunătăti secretia hormonilor si vigoarea sexuală.
 • Polenul îmbunătățeste vitalitatea, capacitatea de rezistență a organismului, nivelul de energie si viteza, permite recuperarea mai rapidă în urma exercitiilor fizice, ajută pulsul să revină la normal si amplifică rezistenta corpului la efortul mare repetat. In plus, imbunătăteste cresterea si definirea musculaturii. Consiliul Sportiv Britanic a constatat o crestere cu până la 40-50% a vigorii sportivilor care consumă regulat polenul de albine. Mai mult decât atât, Societatea Regală Britanică a constatat o crestere a temperaturii corporale a adultilor care consumă polen. Antti Lananaki, antrenorul echipei finlandeze de atletism care a spulberat toate recordurile la Olimpiada din anul 1972, si-a dezvăluit secretul presei: ,,Majoritatea sportivilor consumă suplimente cu polen. Studiile noastre arată că acest alimen le-a sporit in mod semnificativ performantele, fără să aibă niciun fel de efecte negative”
 • Polenul de albine reduce productia de histamină, neutralizând astfel foarte multe alergii.
 • Concentratia extraordinară din vitamine din complexul B prezenta in polen contribuie la construirea scutului de autoapărare impotriva stresului, sporeste longevitatea, curăță acnea si inverseaza procesul de îmbătrânire, inclusiv cel de creare a ridurilor.
 • Polenul contribuie la reducerea simptomelor diabetului de tip 2 prin restabilirea deficitelor minerale si metabolice.
 • Mai mult de 40 de studii stiintifice confirmă eficacitate terapeutică a polenului. Testele clinice arată că polenul consmumat direct oral este absorbit foarte rapid de către organism, intrucat trece direct din stomac in sange. La numai două ore după ingerarea lui, el poate fi găsit în sânge, în fluidele cerebrale în urină.
 • Se stie că polenul ajută la terapia următoarelor boli: anemie, constipatie, colită, sinuzită, astm, bronsită.
 • Polenul contine: 18 vitamine, inclusiv aproape toate vitaminele din gama B (mai putin B12), precum si vitaminele C, D si E; rutină (un catalizator al enzimelor); caroteni, inclusiv xantofil si beta-caroten; lecitină/colină; toti aminoacizii esentiali (22 in total). 14 acizi grasi, inclusiv esentiali; 11 carbohidrati, de la polizaharide la zaharurile simple; acizi nucleici precum ARN-ul si ADN-ul; hormoni steroizi vegetali, asemănători gonadotropinei secretate de glanda pituitară 15% lecitină; iar descoperirile specialistilor referitoare la compozitia chimică a polenului continuă.
 • Potrivit cercetarilor efectuate de oameni de stiință din Franta, Italia si Rusia, polenul este una dintre cele mai bogate surse de proteine bio din natură. Aproximativ 25% din continutul său este reprezentat de proteine. Raportat la cantități echivalente, el contine de 5-7 ori mai multe proteine decât carnea, ouăle si brânza. In plus, aceste proteine sunt foarte usor de asimilat, întrucât sunt predigerate.

   Polenul de albine este materialul reproductiv al lumii vegetale. De aceea, el este alcătuit din cele mai nobile substanțe (minerale si oligoelemente), concentrate de plante în florile lor (organele lor seminale). Polenul contine până la 60 de elemente, printre care bariul, borul, calciul, cuprul, aurul, iodul, fierul, magneziul, manganul, fosforul, potasiul, seleniul, siliciul, sulful, sodiul si zincul.

  In anul 1981, cercetătorii au găsit în polenul de albine o concentratie de aur de până la 0,9 părți la un milion (greutate uscată). Există două plante (ambele localizate în Columbia Britanică, o provincie a Canadei), Phacelia sericea si  Dryas drummondii, care concentrează de 25-50 de ori mai mult aur decât rudele lor vegetale.

  Polenul de albine  contine până la 11 enzime principale diferite, printre care diataza, fosfataza si transferaza, precum si mari cantitati de catalază, amilază si pectază (o enzimă care divide pectinele). Toate aceste enzime ajută procesul digestiv. 130 mg de polen sunt de regulă suficiente pentru a ajuta la digestia unui bol alimentar de 1,5 kilograme, gratie proprietăților enzimatice ale polenului. Experimentele stiintifice au arătat că cei care consumă polen isi reduc în mod natural cantitatea zilnică de hrană cu 15-20 de procente.

VA DORESC O VIATA SANATOASA!!!

2 Comentarii
 1. Cristian Mihăescu spune

  Aceste muşte produc miere fără autorizaÅ£ie. Plus că mai adaugă „ingrediente” şi de prin toalete. Pot aduce dovezi. Deci : „Mare atenÅ£ie” !

 2. Miron Miron spune

Lasă un răspuns