Placinta cu branza – reteta si mod de preparare

0

Placinta cu branza


Ingrediente :

  • 1 pachet foi de placinta mai groase;
  • 250 g branza dulce;
  • 250 g branza de vaca;
  • 250 g branza telemea de oaie;
  • 50 g stafide
  • 5 oua;
  • 1 cana iaurt de casa;
  • 250 g zahar;
  • 2 plicuri cu zahar vanilat;
  • 50g unt

Separat:

  • 2 oua;
  • 100 g smantana;

Mod de preparare :

  • Se rade branza si se amesteca cu ouale, zaharul, iaurtul, stafidele si zaharul vanilat;
  • Se amesteca toate ingredientele;
  • Se iau foile de placinta si se intind pe masa de lucru una cate una si se umplu;
  • Umplutura se aseaza pe mijlocul foii ca o banda lata de 5 cm, apoi se pliaza o parte, cealalta, iar la final se increteste; Tava se unge in prealabil cu unt;
  • Se aseaza in tava placintele astfel umplute, se taie la dimensiunea dorita si se introduce in cuptorul incins dinainte;
  • Dupa 30 min se scoate placinta si se pune deasupra un amestec facut din 100 g smantana si 2 oua si se mai lasa la cuptor 15 min pana se rumeneste;
  • Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se poate orna cu zahar pudra.

Lasă un răspuns