Piftie de porc

0

Piftie de porc

INGREDIENTE 4 persoane

  • cap de porc 250 g
  • picioare de porc 180 g
  • ceapă albă 80 g
  • morcov 80 g
  • țelină 50 g
  • păstârnac 40 g
  • usturoi 2 g
  • foi de dafin 1 buc
  • piper boabe 2 g
  • ienibahar 1 g
  • sare 7 g

MODE DE PREPARARE

  • Picioarele de porc și bucata de cap de porc se opăresc în apă clocotită, apoi se spală și se pune la fiert pe foc mic în apă rece.
  • Din când în când se spumează, iar după ce s-a îndepărtat spuma se adaugă condimentele: piper boabe, ienibahar, frunzele de dafin și sare, apoi se fierb aproximativ 2 ore.
  • Se verifică dacă bucățile de carne s-au fiert (carnea cade de pe oase când sunt fierte) și se scot.
  • Supa se fierbe în continuare împreună cu legumele curățate întregi.
  • Supa se strecoară și se amestecă cu usturoi pisat și se lasă 10 minute pentru infuzie, după care strecurăm din nou.
  • Carnea răcită se taie în cubulețe, se așează în boluri de forme diferite, iar peste carne se adaugă o garnitură de pătrunjel, morcov rondele și supă strecurată, după care se dau la rece.

Lasă un răspuns