Piftie de porc
Piftie de porc
INGREDIENTE 4 persoane
- cap de porc 250 g
- picioare de porc 180 g
- ceapă albă 80 g
- morcov 80 g
- țelină 50 g
- păstârnac 40 g
- usturoi 2 g
- foi de dafin 1 buc
- piper boabe 2 g
- ienibahar 1 g
- sare 7 g
MODE DE PREPARARE
- Picioarele de porc și bucata de cap de porc se opăresc în apă clocotită, apoi se spală și se pune la fiert pe foc mic în apă rece.
- Din când în când se spumează, iar după ce s-a îndepărtat spuma se adaugă condimentele: piper boabe, ienibahar, frunzele de dafin și sare, apoi se fierb aproximativ 2 ore.
- Se verifică dacă bucățile de carne s-au fiert (carnea cade de pe oase când sunt fierte) și se scot.
- Supa se fierbe în continuare împreună cu legumele curățate întregi.
- Supa se strecoară și se amestecă cu usturoi pisat și se lasă 10 minute pentru infuzie, după care strecurăm din nou.
- Carnea răcită se taie în cubulețe, se așează în boluri de forme diferite, iar peste carne se adaugă o garnitură de pătrunjel, morcov rondele și supă strecurată, după care se dau la rece.