Piept de pui cu dovlecei și topping de afine – reteta
Piept de pui cu dovlecei și topping de afine
- 200g piept de pui
- 1 dovlecel
- 5 lingurițe de ulei de măsline
- 50g unt
- 10g făină
- Sare și piper
- 3 frunze de salvie proaspată
- 20g de afine
- 20g de boabe de porumb
- 1 linguriță de pătrunjel tocat
- 30ml de vin alb
- 1 lingură de apio tocat
MOD DE PREPARARE
- Pregătim pieptul de pui, condimentându-l cu sare și piper și tapetându-l cu făină pe partea cu piele. Într-o tigaie bine încinsă punem două linguri de ulei de măsline și adăugăm pieptul de pui. Îl prăjim 4 minute pe fiecare parte, apoi îl stingem cu vinul alb și îl mai lăsăm la foc mic timp de 5 minute. Când vinul a scăzut, adăugăm untul și lăsăm la fiert până se reduce și devine un sos.
- Tăiem dovlecelul în 6 bastonașe aproximativ egale și groase cam de 1,5 cm. Într-o altă tigaie, în restul de ulei de măsline și frunzele de salvie, sotăm la foc iute dovlecelul, apoi îl condimentăm cu sare și piper, după gust.
- Tocăm cât mai fin frunzele de pătrunjel și apio.
- Într-un bol, punem boabele de afine, boabele de piper, pătrunjelul și apio tocate. Amestecăm și lăsăm câteva minute, ca să se întrepătrundă cât mai bine toate aromele.