Piept de porc á la Provencale
Piept de porc á la Provencale
INGREDIENTE 4 persoane
- piept porc feliat 1000 g
- bacon 200 g
- ulei de măsline 100 ml
- morcov 300 g
- usturoi 6 g
- ciuperci 200 g
- vin alb 600 ml
- supă de pui 600 ml
- pătrunjel verde 10 g
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Pieptul de porc se marinează cu ulei de măsline, usturoiul și baconul tocate mărunt, vin alb, sare și piper pentru aproximativ 12 ore.
- Separat se realizează garnitura din ciupercile curățate și tăiate sferturi, morcovii curățați și tăiați cuburi, care se sotează în ulei de măsline timp de 5 minute, după care se adaugă pieptul de porc, marinata și supa de pui.
- Se continuă fi erberea pentru aproximativ 45 minute la foc mediu.
- Pieptul de porc se servește cald împreună cu soté-ul de legume rezultat.