Piept de porc cu os si legume la cratita

0

Piept de porc cu os si legume la cratita

INGREDIENTE 4 persoane

  • piept porc cu os, slănină, șorici feliat 800 g
  • morcov 200 g
  • țelină 200 g
  • cartofi 100 g
  • ceapă 200 g
  • usturoi 6 g
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare și piper după gust
  • suc de lămâie 80 ml
  • demi-glace 500 ml
  • ulei de măsline 200 ml
  • supă de legume 1500 ml
  • dovlecei 200 g
  • ridiche albă 150 g

MOD DE PREPARARE

  • Pieptul de porc se fi erbe pentru aproximativ 2,5 ore în supa de legume.
  • Separat legumele curățate și tăiate mari se sotează într-o cratiță timp de 4 minute în ulei de măsline.
  • Se adaugă demi-glaceul, cimbrul, foile de dafin, și se mai fi erbe pentru încă aproximativ 15 minute.
  • Pieptul de porc se taie în bucăți și se sotează la tigaie în ulei de măsline pentru a se crea o crustă și o culoare uniformă.
  • Se verifică dacă garnitura de legume este gătită și se adaugă sucul de lămâie.
  • Pieptul de porc se servește cald împreună cu garnitura de legume.

 

Lasă un răspuns